Skip to content
Politică

SRS şterge pe jos cu Zgonea, „delator” al PSD-ului la Ambasada SUA: „Tot lacheu rămâi!”

Jurnalistul Sorin Roşca Stănescu (SRS) şterge pe jos cu Valeriu Zgonea, pe care îl califică drept „delator” al PSD-ului la Ambasada SUA.

Într-un articol publicat, luni, pe blog (şi intitulat „Zgonea mai sta. Democratia mai pleaca!”), Roşca Stănescu atrage atenţia că Zgonea nu mai are motive să rămână preşedinte al Camerei Deputaţilor, din moment ce mai beneficiază doar de susţinerea alegătorilor care l-au trimis în Parlament.

„Ce raport exista intre Valeriu Zgonea, inca presedinte al Camerei Deputatilor, si gradul de democratie sau de non-democratie din Romania? Daca Valeriu Zgonea ramane in functie, democratia este in deficit. Daca, in schimb, va fi debarcat, aceasta este o bila alba pentru democratie. Cum a ajuns un om politic sa functioneze, in Romania, ca o hartie de turnesol pentru cel mai valoros asset al lumii moderne?

S-a ajuns in aceasta situatie, in mod straniu, prin sprijin american. Cu alte cuvinte, una dintre democratiile cele mai apreciate de pe glob, probabil dupa cea britanica, ne pune la incercare. Iar nodul gordian este un individ destul de rudimentar, catarat la putere intr-un stat in care rasturnarea valorilor este la ordinea zilei.

Un principiu pe care nimeni nu il poate ataca este acela ca, intr-o democratie, nu exista lider in absenta sustinerii de catre o majoritate. Te voteaza cei mai multi, esti lider. Nu te mai voteaza, esti un fost lider. Aceasta este o regula de fier. Nu existi in afara respectarii, cu strictete, a principiului reprezentativitatii. Iar reprezentativitatea inseamna majoritate. De mai multa vreme, Valeriu Zgonea nu mai reprezinta pe nimeni in Camera Deputatilor. Cu exceptia alegatorilor sai din colegiul in care a ajuns deputat. Dar, in Camera Deputatilor, cei care l-au sustinut pentru a ajunge presedinte i-au retras votul. Nu-l mai vor. De altfel, el a fost propus de grupul parlamentar PSD. Din PSD, Valeriu Zgonea a fost exclus. Deci, nici din grupul parlamentar nu mai face parte. Si atunci cum mai sta tabloul sau atarnat in dreptul titlului de presedinte al Camerei Deputatilor? Valeriu Zgonea nu este sustinut prin votul colegilor sai din Parlament. Ca atare, sub aspect democratic, el si-a pierdut legitimitatea de presedinte al Camerei Deputatilor. In schimb, sub aspect non-democratic sau chiar antidemocratic, el este sustinut. Si asa se face ca mai ramane in functie”, explică SRS.

În acelaşi context, Sorin Roşca Stănescu subliniază că, deşi este evidentă susţinerea faţă de Valeriu Zgonea exprimată de către ambasadorul SUA Hans Klemm, totuşi situaţia se va complica atunci când PSD va fi nevoit să negocieze cu UNPR şi, mai ales, cu UDMR debarcarea actualului preşedinte al Camerei Deputaţilor.

„La intrebarea «cine il sustine?», a raspuns insusi Excelenta sa Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti. El il sustine. Pentru ca Valeriu Zgonea a pus umarul la adoptarea unor legi dorite de partenerul nostru strategic, dar si la respingerea unor proiecte de legi care, dintr-un motiv sau altul, nu au intrat in gratiile acestuia. Ceea ce, in paranteza fie spus, inseamna ca, printre legiuitorii din Romania, se numara si Ambasada Statelor Unite.

Se stie. In plus fata de cele declarate, Valeriu Zgonea a devenit un delator. In numele unor pretinse valori democratice, in loc sa se ia la tranta cu colegii sai in Parlament, el a facut carare la Ambasada Statelor Unite, pentru a-i pari. Sau chiar pentru a le face procese de intentie. In felul acesta, el a devenit un lacheu al marelui nostru aliat. Dar, indifrent unde te angajezi lacheu, tot lacheu ramai.

Si ce se mai stie? Se mai stie ca, pentru a face majoritatea necesara schimbarii lui si numirii unui alt presedinte al Camerei Deputatilor, PSD trebuie sa cada la intelegere nu numai cu ALDE, ci si cu UNPR si UDMR. Cu UNPR s-ar putea sa-i mearga, in ciuda faptului ca acest partid este inflamat, intrucat nici nu a fost consultat si nici nu i s-a promis ceva la schimb. Cu UDMR, este ceva mai greu. Pentru ca si unii reprezentanti ai UDMR si-au facut carare, in acelasi spirit, la Ambasada Statelor Unite din Bucuresti. Ambasada care nu il vrea debarcat pe Zgonea”, mai arată SRS.

Citiţi AICI întregul material semnat de către Sorin Roşca Stănescu.

2 comentarii la “SRS şterge pe jos cu Zgonea, „delator” al PSD-ului la Ambasada SUA: „Tot lacheu rămâi!”

    1. tzarane ,sa mori tu ?? , babaule ?? , Zgonea e un fraier , eu nu platesc fraierii si mai presus si praduitor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *