Skip to content
Politică

SRS trage linie în scandalul ambasadorilor: Ar trebui împachetați și extrădați! EXCLUSIV

agerpres.ro

Noul pachet de legi al Justiției prezentat de ministrul Tudorel Toader a inflamat societatea din România de la președinte, până la judecători, procurori și protestatari ai societății civile, ba chiar și pe unii ambasadori ai partenerilor externi ai țării, în contextul în care subiectul rămâne încă supus dezbaterii, neavând caracter de lege.

Reacțiile premature și oarecum neavenite ale unor reprezentanți diplomatici au stârnit contre violente din parte unor politicieni ai coaliției de guvernământ, pe rând Liviu Pleșoianu, Liviu Dragnea și Maria grapini protestând în mod public față de amestecul acestora într-o problemă care nici măcar pe plan intern nu a ajuns să fie tranșată între actorii statului de drept.

Publicistul Sorin Roșca Stănescu vede în imixtiunea ambasadorilor străini, în problemele care vizează decizii politice ale Legislativului și Executivului din România, un pericol mult mai mare decât așa zisa presiune politică pusă justiție.

Acești reprezentanți diplomatici ar trebui împachetați și extrădați, trimiși acasă, așa cum se întâmplă în orice stat suveran. Ambasadorii nu au niciun drept, nici în numele lor, nici în numele statelor pe care le reprezintă, de a se interpune între populația unui stat și legislația pe care această populație dorește să o promoveze. România nici nu încalcă în vreun fel vreun acord internațional sau vreo directivă a UE”, punctează ferm, pentru PSNews.ro, Sorin Roșca Stănescu.

Deputatul PSD Liviu Pleșoianu a fost primul care a cerut măsura extrădării împotriva ambasadorului american Hans Klemm pentru comentariile la adresa pachetului de legi ale justiției, iar poziția sa este îmbrățișată de Sorin Roșca-Stănescu, acesta amintind și alte precedente care i se pot reproșa diplomatului.

Ambasadorul Klemm nu este la prima excentricitate de acest gen. A pupt steagul secuilor, a avut o anumită atitudine, absolut reprobabilă, referitoare la dreptul istoric al României asupra Basarabiei., iar acum a recidivat extrem de grav. În mod normal trebuie să plece”, consideră jurnalistul.

Războiul dintre diplomatul american, care a catalogat drept „îngrijorătoare” intenția ministrului Justiției de a modifica actualele legi din sistem, și oficialii români se duce încă pe un teren incert, proiectul legislativ fiind încă în dezbatere și avizare, chestiune care ridică oficialilor de la București mingea la fileu pentru a critica comentariile reprezentantului Washingtonului în capitala româniei.

Excelența sa s-a pronunțat pe nimic atâta timp cât nu avea sub ochi nici el, nici nimeni altcineva vreun proiect de act normativ. El a comentat o idee și nu avea dreptul să facă acest lucru la modul oficial, dar nu avea dreptul și nu ar avea dreptul să se pronunțe nici mai târziu, pentru că nimeni nu solicită, Costituția României cu atât mai puțin, punctul de vedere al ambasadorilor când România face din proiecte de legi, legi”, consideră Roșca Stănescu.

O poziție similară a fost adoptată și de liderul PSD Liviu Dragnea, care a reclamat faptul că, în curând, pe un astfel de comportament, reprezentanții diplomatici vor ridica pretenția ca membrii Legislativului sau Executivului „să nu mai gândească”.

1 comentariu la “SRS trage linie în scandalul ambasadorilor: Ar trebui împachetați și extrădați! EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *