Skip to content
Politică

SRS trage linie în scandalul momentului: frontul PSD și frontul anti-PSD, pe deplin motivați să se distrugă reciproc

psnews.ro
" "

Jurnalistul Sorin Roşca Stănescu (SRS), în ultima postare pe blogul personal, intitulată ”Se rup și se repoziționează fronturile PSD și anti-PSD”, trasează o serie de concluzii spinoase referitoare la fronturile PSD și anti-PSD.

Concret: SRS subliniază în editorialul său că ”frontul anti-PSD, în componența căruia intră Klaus Iohannis, PNL, USR și, parțial, PMP în componenta lor politică, ansamblul organizațiilor #rezist, în componenta lor civică, reprezentanțele diplomatice ale unor state, în componenta lor externă, câteva instituții de forță – DNA, SRI și SPP – în componenta lor militară, urmărește cu certitudine câteva obiective bine configurate, pentru a lovi în Guvern și, respectiv, în majoritatea parlamentară”.

" "
" "

”Confruntat cu perspectiva demiterii pentru înaltă trădare, Klaus Iohannis, împreună cu consilierii săi, a conceput un plan extrem de complex pentru a se apăra și pentru a contraataca. Nici frontul PSD nu stă degeaba, deși pentru moment a pierdut inițativa și se mișcă pe poziții exclusiv defensive. Dar fronturile se rup. Și se reconfigurează. Care sunt componentele acestor mișcări strategice?

Frontul anti-PSD, în componența căruia intră Klaus Iohannis, PNL, USR și, parțial, PMP în componenta lor politică, ansamblul organizațiilor #rezist, în componenta lor civică, reprezentanțele diplomatice ale unor state, în componenta lor externă, câteva instituții de forță – DNA, SRI și SPP – în componenta lor militară, urmărește cu certitudine câteva obiective bine configurate, pentru a lovi în Guvern și, respectiv, în majoritatea parlamentară. 1). Un obiectiv de natură psihologică, prin așa-zisa acțiune a diasporei și prin confruntările pe care demostranții le-au generat, al căror efect principal este de natură psihologică. Din nou, Iohannis se bazeazează pe generarea unei puternice emoții colective, încercând pe toate căile să-i victimizeze și să-i legitimeze pe demonstranți. 2). Asistăm la o operațiune eminamente politică, prin care, adaptându-se evenimentelor în mișcare, frontul de partide anti-PSD încearcă să destabilizeze majoritatea, acționând în Parlament printr-o chemare și admonestare a ministrului de Interne și, eventual, prin conceperea ultimei moțiuni de cenzură posibile în acest an. 3). O acțiune a instituțiilor de forță, care vizează debarcarea premierului Dăncilă printr-o motivație de tip penal și în urma derulării denunțului formulat de Ludovic Orban împotriva doamnei Dăncilă și a lui Dragnea pentru înaltă trădare. Desigur, la acest capitol, ne-am putea eventual aștepta și la o derulare accelerată a celui de-al doilea proces penal cu care e confruntat Liviu Dragnea. Și, în fine, o încercare care pare a fi sortită eșecului din start a lui Klaus Iohannis de a convoca CSAT, prin care încearcă să pună la zid majoritatea, pentru ultimele evenimente de stradă.

Aceasta este scena în care va evolua în această vară și toamnă viața politică din România și principalii săi actori. O vară și o toamnă care, indiscutabil se anunță cu mari surprize. Pentru că și unii și alții, frontul PSD și frontul anti-PSD dau dovadă de multă voință și sunt pe deplin motivați să se distrugă reciproc”, scrie SRS pe blogul personal.

Citiți AICI articolul complet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *