Skip to content
Politică

SRS, tunete și fulgere la adresa lui Traian Băsescu. Decizia care ar putea arunca în aer scena politică

" "

SRS, tunete și fulgere la adresa lui Traian Băsescu. Decizia care ar putea arunca în aer scena politică.

Astfel, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu și-a anunțat, joi, pe pagina personală de Facebook, decizia de a-l da în judecată pe Traian Băsescu, pe motiv că fostul președinte îl acuză că l-ar fi șantajat și amenințat, informează Antena3.ro

" "
" "

”Marți, Traian Băsescu a comis-o. În aceste circumstanțe, (…) îl chem în instanță, pentru ca justitia să-și spună cuvântul. Cine minte? L-am șantajat eu vreodată pe Traian Băsescu? Sau acesta dezinformează opinia publica și recidivează, acuzându-mă, fără niciun temei, de fapte extrem de grave care, dacă ar fi reale, ar trebui să aibă drept consecință condamnarea mea de către justiție?”, a spus fostul jurnalist Roșca Stănescu.
”Subsemnatul, Sorin Rosca Stanescu, informez, pe aceasta cale, opinia publica asupra deciziei pe care am luat-o, azi, de a-l chema in judecata pe Traian Basescu, dupa ce m-am consultat, in prealabil, cu avocatul meu, domnul Dan Chitic.

Domnul Traian Basescu, in cursul unui dialog purtat in studioul Romania TV cu realizatorul Andreea Cretulescu, a facut, marti, afirmatia ca l-as fi santajat si amenintat. Evenimentul la care se refera s-ar fi petrecut in anul 2005 si ar fi constat intr-o convorbire telefonica pe care am avut-o cu acesta, convorbire vizand retinerea de catre procurori a regretatului Dinu Patriciu. Fac precizarea ca, in calitate de presedinte, in acelasi an, domnul Traian Basescu a lansat impotriva mea o acuzatie similara, motiv pentru care a fost invitat in fata Clubului Roman de Presa, solicitandu-i-se sa faca precizarile necesare si sa prezinte probe. Intrucat nu a reusit sa prezinte nicio proba si nici nu a fost capabil sa faca precizari, cat de cat concludente, in sedinta Clubului Roman de Presa s-a convenit, impreuna cu domnul Traian Basescu, ca, imediat dupa incheierea intalnirii, acesta sa faca o declaratie presei, in sensul ca acuzatiile sale impotriva mea nu se sustin. Cateva minute mai tarziu, domnul Traian Basescu, dupa ce s-a despartit de membrii Consiliului de Onoare al Clubului Roman de Presa, a iesit glont din sala de sedinte, a refuzat sa faca vreo declaratie si a plecat la Cotroceni. In aceste circumstante, i-a revenit presedintelui de atunci al CRP, domnului Cristian Tudor Popescu, obligatia jenanta de a declara presei ceea ce ar fi trebit sa declare Traian Basescu.

Am decis atunci, si am facut public acest lucru, sa nu il dau in judecata pe Traian Basescu, care oricum se facuse de ras in primul sau an de mandat si in prima sa confruntare cu un director de ziar, dar l-am avertizat ca, daca recidiveaza, nu va mai fi iertat.

Marti, Traian Basescu a comis-o. In aceste circumstante, imi tin cuvantul dat si il chem in instanta, pentru ca justitia sa-si spuna cuvantul. Cine minte? L-am santajat eu vreodata pe Traian Basescu? Sau acesta dezinformeaza opinia publica si recidiveaza, acuzandu-ma, fara niciun temei, de fapte extrem de grave care, daca ar fi reale, ar trebui sa aiba drept consecinta condamnarea mea de catre justitie? Cu aceasta ocazie, solicit si Parchetului sa se autosesizeze si sa efectueze investigatiile necesare pentru a limpezi lucrurile, in sensul de a confirma sau infirma savarsirea de catre mine a faptelor penale constand in amenintare si santaj. Cu circumstanta, in definitiv agravanta, ca, daca asa ar sta lucrurile, santajul si amenintarea s-ar fi produs chiar impotriva presedintelui de atunci al Romaniei”, a spus Sorin Roșca Stănescu.

Mai mult, în 2013, Traian Băsescu – președinte pe atunci – l-a dat în judecată pe Sorin Roşca Stănescu şi a cerut despăgubiri de 100 de lei. Preşedintele se teme că, după ce senatorul PNL a spus că ar fi luat mită, vor exista „urmări deosebit de dăunătoare” pentru mandatul său. Sorin Roşca Stănescu a declarat, în repetate rânduri, faptul că Traian Băsescu ar fi primit mită de la Roşia Montana Gold Corporation.

Sorin Roşca Stănescu, jurnalist şi fost senator al României, a fost condamnat în octombrie 2014 la doi ani şi patru luni de închisoare, în dosarul Rompetrol, în care faptele erau prescrise, acest fapt fiind semnalat chiar şi de procurorul de şedinţă.

Totodată, pe 25 iunie 2015, fostul senator liberal Sorin Roşca Stănescu a fost eliberat din penitenciar, după ce a executat aproape opt luni din pedeapsa de doi ani şi patru luni de închisoare primită în dosarul „Rompetrol”.

" "

2 comentarii la “SRS, tunete și fulgere la adresa lui Traian Băsescu. Decizia care ar putea arunca în aer scena politică

  1. Nu am inteles cum ar arunca scena politica acest fost puscarias cu legaturi cu Rompetrolul???? Cam tuna si fulgera (cumva de frica?) ,acum cand s-a deschis dosarul Rompetrol????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *