Skip to content
" "
Politică

Stagiu militar obligatoriu? Mihai Fifor: Am discutat de multe ori lucrul acesta

flux24.ro
" "

Ministrul Apărării Naţionale Mihai Fifor a oferit declarații marți, în cadrul unei conferințe de presă dedicată prezentării raportului de bilanț pentru primele șase luni de mandat, referitoare la reintroducerea stagiului militar obligatoriu în România.

Concret, Mihai Fifor susţine că s-a discutat la nivelul ministerului de mai multe ori despre reintroducerea stagiului militar obligatoriu, însă nu s-a discutat şi la nivelul Guvernului. Fifor a atras atenţia că stagiul militar obligatoriu în România este doar suspendat, nu anulat.

" "

Vă reamintesc că stagiul militar în România este suspendat, nu anulat. Este o discuţie care apare tot mai des, sunt câteva state care au stagiul militar obligatoriu. Am discutat de multe ori lucrul acesta, dar există o analiză pragmatică faţă de acest subiect. Deocamdată nu am dus în Guvern această iniţiativă şi nici nu cred că putem discuta curând. De-asta căutăm alternative, de-asta avem şi legea rezervistului voluntar”, a declarat Mihai Fifor.

Stagiul militar obligatoriu a fost eliminat în România în 2007, însă în ultimii ani au existat discuţii în mai multe ţări membre UE şi NATO pentru reintroducerea armatei obligatorii, precum Franţa sau Germania. În Suedia, stagiul militar obligatoriu a fost reintrodus anul trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *