Skip to content
Politică

Stan a găsit buba din ANAF: Nu s-au alocat bani de salarii

" "

Recent demisul șef al ANAF, Bogdan Stan, susține că lipsa de performanță de care a fost acuzat de premierul Tudose are în fundal o serie de probleme administrative cu care s-a confruntat în perioada 13 ianuarie-18 iulie 2017, în care a deținut funcția de președinte al instituției.

Una dintre problemele cele mai stringente reclamate de Bogdan Stan este cea a salarizării neconforme a șefilor de servicii din ANAF.

" "
" "

O problemă administrativă a fost cea legată de insuficiența fondurilor de salarii din ANAF. Unii șefi de servicii, inclusiv cei de la Antifraudă, au fost remunerați necorespunzător funcțiilor deținute.

Am discutat această problemă cu domnul prim ministru și avem promisiunea că se vor aloca bani la rectificare”, a precizat Stan, în direct la Antena 3.

Premierul Mihai Tudose a luat decizia de a-l înlocui pe Stan cu Mirela Călugăreanu, considerând că președintele ANAF nu a reușit să îmbunătățească gradul de colectare și s-a concentrat pe operațiuni de combatere a micilor evazioniști, lucru care a aruncat instituția în ridicol.

„Am cerut de la ANAF o strategie pentru o colectare bună, nu o strategie tip western – să mai vedem mascaţi alergând după bătrânele cu pătrunjel prin piaţă – şi nici apăsând foarte tare cu bocancul tocmai pe cei cinstiţi din dorinţa de a mai stoarce ceva de la ei, pe bună dreptate sau nu”, a explicat șeful guvernului la RealitateaTV, conform news.ro.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *