Skip to content
" "
Politică

Standard&Poor’s ne acordă o perspectivă stabilă a ratingului privind datoriile

Agenția de rating Standard&Poor’s a reconfirmat rating-ul aferent datoriei guvernamentale a României pe termen lung și scurt în valută și în moneda locală, la BBB-/A-3, cu perspectivă stabilă, informează Ministerul Finanțelor Publice, printr-un comunicat remis agerpres.ro.

Conform agenției, menținerea rating-ului României se datorează în primul rând așteptărilor pozitive privind creșterea economică în medie de 2,7% în perioada 2014-2017, continuării procesului de consolidare fiscală și scăderii gradului de îndatorare externă a României.

" "

Totodată, agenția consideră că în anul 2014 România își va îndeplini ținta de deficit bugetar de 2,2% din PIB, iar nivelul datoriei publice va continua să se mențină sub 40% în următorii trei ani.

În ceea privește riscurile potențiale generate de situația geopolitică actuală, agenția consideră că acestea sunt reduse, având în vedere nivelul scăzut al relațiilor de natură economică și comercială ale României cu Rusia și Ucraina.

Continuarea procesului de consolidare fiscală, a reformelor finanțelor publice și a restructurării întreprinderilor de stat în perioada următoare ar putea conduce la acțiuni de îmbunătățire a rating-ului acordat României de către Standard&Poor’s, menționează comunicatul.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *