Skip to content
Internațional

#StandUpForUkraine – eveniment online în sprijinul persoanelor care au fost obligate să fugă din Ucraina

twitter

Un eveniment online de amploare, #StandUpForUkraine, pe platformele de comunicare socială în sprijinul persoanelor care au fost obligate să fugă din Ucraina va avea loc sâmbătă începând cu ora 16.00 (ora României), anunţă Reprezentanţa în România a Comisiei Europene.

Evenimentul mondial de strângere de fonduri „Susţinem Ucraina” a fost convocat în comun de preşedinta von der Leyen şi de prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau. La evenimentul desfăşurat la Varşovia vor participa, alături de preşedinta von der Leyen, şi preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, şi prim-ministrul Trudeau, acesta din urmă – de la distanţă. Mai sunt invitaţi să participe refugiaţi şi reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale locale implicate în ajutorarea refugiaţilor.

Finanţarea şi alte tipuri de sprijin colectate la 9 aprilie vor servi la satisfacerea nevoilor persoanelor strămutate în interiorul Ucrainei şi ale celor care au fugit din calea invaziei ruseşti. Pentru cele 4 milioane de persoane aflate deja în căutare de adăpost în UE şi pentru cele care, probabil, urmează să sosească, fondurile vor fi utilizate pentru a răspunde nevoilor lor pe termen scurt şi mediu în statele membre ale UE, de la alimente, locuinţe şi asistenţă medicală la educaţie şi locuri de muncă pentru aceste persoane.

Potrivit Agerpres, finanţarea şi donaţiile le vor furniza asistenţă umanitară vitală celor 6,5 milioane de oameni, dintre care 2,5 milioane de copii, care au fost nevoiţi să-şi lase în urmă casele, dar au rămas în Ucraina, şi sunt acum strămutaţi în interiorul ţării.

Evenimentul va putea fi urmărit în direct în limba română va fi disponibilă şi pe pagina de Facebook a Reprezentanţei Comisiei Europene în România. De asemenea, evenimentul poate fi urmărit live prin intermediul Serviciului Audiovizual al Comisiei Europene (EBS) (https://stand-up-for-ukraine.ec.europa.eu/watch-live-standupforukraine_ro).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *