Skip to content
Politică

Stănescu: Într-un act disperat şi iresponsabil de a arăta că are lucrurile sub control, premierul Cîţu a anunţat sfârşitul pandemiei de la 1 iunie

Inquam Photos / Bogdan Buda

Secretarul general al PSD Paul Stănescu a afirmat că premierul Florin Cîţu, într-un act „disperat şi iresponsabil” de a arăta că are lucrurile sub control, a anunţat sfârşitul pandemiei de la 1 iunie şi constituirea unui comitet care „ne va aduce la o viaţă normală”.

„Într-un act disperat şi iresponsabil de a arăta că are lucrurile sub control, premierul Cîţu a anunţat sfârşitul pandemiei de la 1 iunie şi constituirea unui comitet care ne va aduce la o viaţă normală. «Comitetul interministerial pentru revenirea la normalitate» este doar un exerciţiu de imagine. Normalitatea nu o stabileşte Cîţu prin comitetul lui. Toţi specialiştii spun, fără vreun dubiu, că nu putem previziona un orizont de timp exact pentru revenirea la o viaţă socială normală. Sunt mulţi factori pe care guvernanţii nu îi pot controla şi care trebuie luaţi în considerare: gradul de vaccinare, testarea în masă, evoluţia virusului, mutaţiile lui. Ca să-şi mai îndrepte imaginea rău şifonată de măsuri aberante de restricţie, precum închiderea magazinelor de la ora 18.00, a plusat şi ne-a anunţat că gata, de la 1 iunie intrăm în normalitate”, a precizat Paul Stănescu, printr-un comunicat de presă al PSD.

Acesta s-a întrebat de ce era necesar acest comitet interministerial şi a adăugat că prim-ministrul doar „îşi cumpără timp pentru propria sa agendă şi creează false aşteptări românilor”, prin acest comitet.

„De ce era nevoie de un astfel de comitet? Adică până acum ministerele şi Guvernul nu au avut în vedere revenirea la normalitate? Nu asta este misiunea guvernului penelisto-userist? Prin comitetul acesta inutil, domnul Cîţu doar îşi cumpără timp pentru propria sa agendă şi creează false aşteptări românilor. Ce promite nu este deloc un act de responsabilitate. Faptul că nu s-a consultat nici cu useriştii, nici măcar cu colegii lui liberali, arată cât de personală îi este agenda. În spatele acestui exerciţiu de imagine stă o luptă politică internă acerbă, între liberali şi liberali, între liberali şi userişti, în funcţie de care se iau decizii politice aberante. Conflictele din interiorul coaliţiei nu aduc niciun bine românilor. Când ei se luptă pentru putere România sărăceşte”, a completat Stănescu.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *