Skip to content
Politică

Stanoevici, afirmație scandaloasă despre cozile de la secțiile din diaspora: „E chiar bine. Merită să aștepți”

Comentând situaţia de la secţiile de votare din Londra, unde mii de români stau la cozi ce par fără sfârşit, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Bogdan Stanoevici, a declarat că lucrurile se desfăşoară foarte bine, agreabil chiar, comisia de la secţiile de votare fiind formată din „oameni prezenţi, activi şi vii”:

„Văd că lucrurile se desfăşoară foarte bine, lumea e bine dispusă, e agreabil, sigur că e de stat (la coadă), dar merită, stai pentru dreptul tău de a vota.”, a declarat ministrul.

Întrebat de reporterul postului Digi 24 dacă crede că vor fi oameni care nu vor reuşi să voteze, estimările presei fiind că în jur de 2000 de persoane nu vor reuşi să-şi exercite dreptul la vot, ministrul a refuzat să facă estimări, explicând însă că totul este foarte bine făcut:

„Eu mă tem de estimări, şi de prognoze că mâine o să plouă, de fapt e soare şi invers. Eu zic să aşteptăm. Din punct de vedere al comisiei lucrurile sunt foarte bine, oamenii sunt prezenţi, activi, sunt vii, ştiu că sunt şi foarte mulţi voluntari. Totul e bine făcut, atât cât se poate, perfecţiune nu o are decât Dumnezeu.”, a afirmat ministrul.

„Hai să nu mai vorbim de primul tur, să învăţăm din greşeli!” a mai declarat Stanoevici la întrebarea de ce nu s-a făcut bine şi în turul întâi.

În ceea ce priveşte cozile uriaşe formate în faţa secţiilor de votare (la Institutul Cultural Român, unde se află Stanoevici, aşteptau peste 2000 de români), ministrul a sugerat ca cetăţenii să se deplaseze în afara Londrei, unde este mai puţin aglomerat:

„În anumite situaţii, de exemplu, pot fi orientaţi oamenii mai pe după-amiază înspre alte secţii unde este mai linişte. Sunt două secţii în afara Londrei, la distanţă relativ mică”, a mai declarat Stanoevici, indicând o secţie din vecinătatea Bristolului. Numele celei de-a doua secţii ministrul nu şi l-a amintit decât cu ajutor de la unul din românii aflaţi în jurului lui.

Întrebat ce soluţii logistice are pentru a-i transporta pe români spre alte secţii, Stanoevici a explicat că totul e organizat deja, citând drept sursă de informaţii reţelele de socializare:

„Ştiu că s-au organizat deja, am văzut pe diferite reţele sociale s-au organizat deja foarte multe grupuri, cu autocare, cu maşini personale care să se poată deplasa. Am înţeles că toată lumea comunică şi în felul ăsta, probabil, că oamenii fiind bine organizaţi, bănuiesc…”, a declarat ministrul.

În momentul în care corespondentul Epoch Times i-a atras atenţia ministrului că nu există niciun autocar, întrebându-l pe Stanoevici de unde a aflat despre acestea, oficialul a re-indicat Facebook-ul drept sursă a informaţiilor pe care le deţine şi a sugerat că, dacă nu există autocare (deşi el aflase contrariul), ar fi bine ca românii să nu se încăpăţâneze şi să se deplaseze spre alte secţii de votare cu autoturismul personal:

„Eu aşa am văzut pe Facebook. Am spus că s-a discutat pe Facebook despre acest lucru care mi se părea un lucru bun. Acum… dacă nu s-a făcut… Dar cred că cei care au maşini, care pot sa meargă mai mult şi au loc în maşină ar putea, decât să stea două ore într-o coadă să facă o oră pe drum şi să poată vota într-o secţie unde nu e atât de multă lume. Ideea e să se poată vota, cred eu, important e să votăm, nu să ne încăpăţânând să stăm într-un loc.”, s-a exprimat Stanoevici.

Reamintim că la Londra, într-un gest rar de civism, tinerii au început să se strângă în faţa secţiilor de votare încă din noaptea de 15 spre 16 noiembrie. Cei tineri au venit la consulat în timpul nopţii pentru că ei pot rezista să stea mult în picioare şi astfel duminică dimineaţa va fi mai mult loc pentru cei bătrâni, copii, gravide sau cu dizabilităţi, a explicat tânărul Bogan Tofan, potrivit jurnaliștilor epochtimes-romania.

De asemenea, în jur de 47 de voluntari s-au oferit să ajute pentru buna desfăşurare a procesului de vot.

4 comentarii la “Stanoevici, afirmație scandaloasă despre cozile de la secțiile din diaspora: „E chiar bine. Merită să aștepți”

 1. „Întrebat de reporterul postului Digi 24 dacă crede că vor fi oameni care nu vor reuşi să voteze, estimările presei fiind că în jur de 2000 de persoane nu vor reuşi să-şi exercite dreptul la vot..,”
  Pai daca stirea are la baza reporteri Digi TV, adica aia de imparteau materiale electorale cu Iohannis azi, in ziua votului, prin Londra, eu m-am lamurit !

 2. Hai terminati cu securismele.

  Asta a fost toata tema turului 2, cei 10-20 de mii de metrosexuali din „diaspora” care se agita. Nu conteaza traficul de copii, nu conteaza 2 case luate cu acte false, nu conteaza suportul anti-romanilor de tot felul pentru mutul care tace si le fura, basca vechea garda basista.

  Nu se pot organiza zeci de sectii de votare intr-un oras ca Londra, cu oameni care sunt perfect de acord sa fure voturi ca in 2009 si 2012.

  Azi era mare aglomeratie in Bucuresti, dar se vota foarte rapid. „Diaspora” elitista nu conteaza. Diaspora sunt romanii din Moldova de peste Prut, din sudul Basarabiei si nordul Bucovinei, din Debretin si Voivodina, din Epir si Dobrogea bulgareasca.

  Cei din Londra sunt ori emigranti economici pe termen scurt ori acolo pentru studii, aia nu e diaspora, e deplasare temporara. Si ma doare in dos de ei, am stat ceva timp in mica britanie si trebuie sa fii fara orice ghidaj moral sa-ti placa acolo. Cea mai COMUNISTA tara din Europa, in privinta libertatii de expresie, fara discutie.

  Sper ca facebucismul basist si corciturile separatiste sa ia o mama de bataie democratica azi sa tina minte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *