Skip to content
Sănătate

Stare de alertă în Sectorul 1. Dr. Marinescu: Din cauza gunoaielor, riscul să apară infecții este mare

facebook/bucharest

Contactat de PS News, medicul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului „Matei Balş”, este de părere că instituirea stării de alertă în Sectorul 1 al Capitalei poate reprezenta o variantă care „să rezolve” criza gunoaielor. De asemenea, medicul a vorbit și despre riscurile medicale ce pot apărea într-o astfel de situație.

„În mod clar, când există o astfel de situație pentru o perioadă lungă de timp, riscul să apară infecții cu microorganisme este mare. Cred că exemplele sunt nenumărate, plecând de la toxiinfecție alimentară până la infecții grave care într-adevăr pot pune probleme persoanelor vulnerabile, mai ales la extremele de vârstă pot fi infecții importante.

Trebuia găsită o variantă care să rezolve situația. Practic starea de alertă, prin definiție este situația care apare în condițiile de urgență când nu poți rezolva altfel o problemă, și probabil că stare de alertă va veni cu niște mecanisme care să echilibreze cumva situația, așa cum s-a întâmpla și în timpul pandemiei. Ar trebui în mod normal să fie un ajutor pentru cetățenii din  Sectorul 1”, conchide medicul Adrian Marinescu.

Prefectul Capitalei a declarat vineri dimineaţa stare de alertă în Sectorul 1, în scandalul gunoaielor declanșat de primarul Clotilde Armand. Decizia urmează să intre în vigoare la ora 24:00.

Primarul sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand a cerut, pentru a doua oară, declararea stării de alertă în sector, din cauza munților de deșeuri de pe străzi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *