Skip to content
Politică

UPDATE Atentat terorist în Belgia. Bărbatul care a atacat doi poliţişti cu maceta a murit la spital

UPDATE 10:00

Bărbatul care a atacat cu o macetă două poliţiste la Charleroi, în sudul Belgiei, a decedat la spital, a anunţat sâmbătă seară postul de televiziune public belgian RTBF.

Informaţia a fost confirmată de poliţia din Charleroi pe reţeaua Twitter. ‘‘Decesul agresorului cu macetă se confirmă. Cele două colege sunt în afara pericolului’‘, se menţionează în mesajul poliţiei locale, scrie antena3.ro.

Incidentul s-a produs în apropierea sediului poliţiei din oraşul situat la circa 60 de kilometri sud de Bruxelles. Una dintre cele două poliţiste a suferit tăieturi adânci la nivelul feţei şi a fost internată în spital, în timp ce colega sa are răni minore.

Atacul de la Charleroi a fost condamnat de premierul belgian Charles Michel şi de ministrul de interne Jan Jambon. Acesta din urmă a precizat că Organismul de coordonare pentru analiza ameninţării (OCAM) analizează în prezent acest caz.

Incidentul de la Charleroi urmează unei serii de atacuri cu cuţit şi arme de foc comise în Europa în ultimele săptămâni, dintre care unele au legătură cu organizaţii teroriste.

Pe teritoriul belgian nivelul de alertă este în prezent ridicat la 3, pe o scară maximă până la 4, ceea ce înseamnă situaţie ‘gravă, cu o ameninţare posibilă şi probabilă’.

———-

Doi ofiţeri de poliţie au fost răniţi după ce au fost atacaţi de un bărbat cu macetă, care a strigat “Allah Akhbar”, la Charleroi, în Belgia.

Starea unuia dintre poliţişti este gravă, transmite Digi24.

Atacul a avut loc în apropiere de o secţie de poliţie din centrul oraşului.

Atacatorul a fost rănit după ce a fost împuşcat de un alt ofiţer.

Mai multi martori au declarat că au auzit focuri de armă în apropiere de secţia de poliţie în jurul orei locale 16 (17 ora României)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *