Skip to content
Societate

Stare de alertă: Numărul maxim de persoane care pot fi invitate la o aniversare sau o onomastică

Inquam Photos / Octav Ganea

Pentru a putea limita răspândirea noului coronavirus, autoritățile au păstrat o parte dintre restricții și au impus și unele noi, cum ar fi purtarea obligatorie a măștii de protecție în spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun, dar și măsurarea tempetarurii la intrarea în supermarketuri și instituții.  Totuși, dacă o persoană dorește să organizeze o petrecere în propria sa casă trebuie să știe că numărul de invitați va fi limitat. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a precizat, într-un video pe Facebook, că numărul maxim de persoane care pot fi invitate la o aniversare sau o onomastică, dacă evenimentul este organizat într-un apartament, este de 8.

În cazul în care o persoană dorește să-și aniverseze ziua de naștere acasă, acesta are voie să invite maximum opt persoane, a transmis Marcel Vela. În schimb, pentru evenimente care implică o slujbă religioasă, nuntă, botez sau înmormântare, numărul maxim al celor care pot participa este de 16.

„Limita de 8 persoane se referă la spații închise, de exemplu, într-un apartament cineva dorește să își țină ziua de naștare, sau de nume (…). Pentru a reduce riscul, în spațiile închise, în apartamente, evenimentele personale să nu fie organizate cu mai mult de 8 persoane. (…) Evenimentele de familie se pot organiza cu 16 persoane, cele personale, de familie, care țin de slujbe religoase”, a explicat ministrul într-un live pe Facebook.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *