Skip to content
Politică

Starea de urgență, extinsă în Franța

" "

Adunarea Națională a Franței a aprobat, în noaptea de marți spre miercuri, prelungirea cu încă șase luni a stării de urgență în vigoare în Franța.

Măsira este luată la șase zile după atentatul ce a făcut 84 de morți la Nisa, într-un climat politic înveninat de acuzații de laxism în lupta antiteroristă lansate de opoziție, informează romaniatv.net.

" "
" "

Așa cum a cerut o parte a dreptei, articolul proiectului de lege pentru a prelungi starea de urgență cu șase luni, până la sfârșitul lui ianuarie 2017, a fost adoptat prin vot cu mâna ridicată de deputați.

Textul urmează acum să treacă la Senat unde va fi dezbătut miercuri.

Guvernul a planificat inițial această prelungire, prezentată ca un „răspuns puternic” la terorism de prim-ministrul Manuel Valls, pentru o perioadă de trei luni.

Acest regim ce facilitează perchezițiile este în vigoare de la atacurile jihadiste din 13 noiembrie 2015 la Paris. Este pentru prima dată de la războiul din Algeria (1954-1962) când acest regim excepțional a predominat aproape opt luni și starea de urgență durează atât de mult în Franța, notează France Presse.

Calificat drept „fatalist” de criticii săi, premierul socialist Manuel Valls a avertizat că Franța s-ar putea aștepta la „alte atacuri” și „la alți oameni nevinovați uciși”, într-un discurs marți seară în fața deputaților.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *