Skip to content
Politică

Starea fostului agent rus Serghei Skripal s-a îmbunătăţit

news.sky.com

Fostul agent secret rus Serghei Skripal, vizat de atacul neurotoxic din orăşelul britanic Salisbury, nu mai este în stare critică, iar starea sa „se îmbunătăţeşte rapid”, au anunţat vineri medicii britanici, potrivit bbc.com.

„Pacientul răspunde bine la tratament, astfel că starea sa se îmbunătăţeşte rapid”, a comunicat Spitalul districtual Salisbury. Serghei Skripal, în vârstă de 66 de ani, şi fiica lui, Iulia Skripal, în vârstă de 33 de ani, au fost găsiţi în stare de inconştienţă pe 4 martie, în orăşelul Salisbury.

Autorităţile britanice au stabilit că au fost atacaţi cu o substanţă neurotoxică numită Noviciok şi atribuie atacul Rusiei, care a negat orice implicare.

În urmă cu o săptămână, autorităţile britanice au anunţat că Iulia Skripal este în stare bună, fiind conştientă şi vorbind cu medicii.

„Joia trecută, am anunţat că starea Iuliei Skripal s-a îmbunătăţit, fiind stabilă. După cum spune însăşi Iulia Skripal, se simte din ce în ce mai puternică şi se gândeşte la ziua în care va fi externată. Orice speculaţie privind data externării este chiar o speculaţie. Iulia Skripal a cerut să i se respecte viaţa privată”, a declarat vineri medicul Christine Blanshard, un membru al conducerii Spitalului districtual Salisbury.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *