Skip to content
Politică

„Starea psihică a oamenilor e din ce în ce mai greu de susținut”. Analistul politic Stelian Tănase spune că președintele „a făcut un mare pas înapoi”

Inquam Photos / Octav Ganea

În exclusivitate pentru PSnews.ro, analistul politic Stelian Tănase susține că președintele Klaus Iohannis a făcut „un pas în spate” la declarația de presă pe care a avut-o joi după-amiază. Politologul atrage atenția că, deși marți anunțase că după 15 mai vom renunța la restricțiile de deplasare, la conferința de presă pe care a avut-o joi, președintele a susținut că vârful epidemiei nu a fost atinsă încă în România.

„Starea psihică a oamenilor e din ce în ce mai greu de susținut. Acum nu poți să ieși pe televizor și să spui orice, cum a fost povestea cu 15 mai sau cum a fost povestea cu Cercel”, spune Stelian Tănase.

„Povestea cu 15 mai este o bâlbâială. Pe de o parte, președintele Klaus Iohannis a ieșit și ne-a spus că după 15 mai nu vom mai avea restricții de deplasare, iar pe de altă parte, la doar două zile distanță ne-a spus că România nu a atins vârful și s-au făcut 10.00o de infectări. A făcut un mare pas înapoi ieri președintele. 

Stare de spirit a populației, cu fiecare zi, e din ce în ce mai tensionată. Eu mă întreb dacă oamenii de la Guvern care ies și fac informări, știu că se adresează unei populații îngrijorate, cu probleme și că presiunea pe ei este foarte mare. Starea psihică a oamenilor e din ce în ce mai greu de susținut. Acum nu poți să ieși pe televizor și să spui orice, cum a fost povestea cu 15 mai sau cum a fost povestea cu Cercel. Trebuie mare prudență în a folosi anumite cuvinte, a face anumite propuneri și a comunica anumite hotărâri publicului. Aici cred că ar trebui o mult mai mare atenție și ordine. Cred că ar trebui aduși la Guvern niște experți, specialiști în psihologie socială.

În general, Guvernul s-a mișcat bine în această criză. Guvernul este lovit direct de această nenorocire, el este în teren și este obligat de realitate să prezinte situația așa cum e. Acum, președintele Klaus Iohannis îl imită pe Băsescu. Dacă vă amintiți, când era președinte, Traian Băsescu ieșea public în fiecare zi la televizor. Și acum face la fel. Acum se pare că a început să îi placă și lui Klaus Iohannis cu jurnaliștii, presa, televizorul, să fie comentat de presă. Nu știu dacă e bine sau rău. O să vedem la sfârșit, când vom trage linie”, a declarat Stelian Tănase pentru PSnews.ro

Amintim că președintele a anunțat marți că după data de 15 mai restricțiile de circulație vor fi ridicate, însă, în spațiile publice închise și în transportul în comun, toți românii vor fi nevoiți să poarte mască.

DETALII AICI: Masca, obligatorie în spații închise după 15 mai. Klaus Iohannis a anunțat că vom putea să ne deplasăm în spații publice după încheierea stării de urgență

 

1 comentariu la “„Starea psihică a oamenilor e din ce în ce mai greu de susținut”. Analistul politic Stelian Tănase spune că președintele „a făcut un mare pas înapoi”

  1. Stelian tanase vesnicul bunic foarte liberal si foarte presedinte TVR ( n-am uitat ) , sa nu te transformi definitiv in Nea Cristoiu !!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *