Start în Campionatul Mondial al Cluburilor. City, favorită să ia 5 milioane de dolari din două meciuri

Arena Naţională
Sursa foto: Echipa naţională de fotbal a României

Campionatul Mondial al Cluburilor a început marți, la Jeddah, în Arabia Saudită. Competiția pe care FIFA tot încearcă să o resusciteze încă se dispută într-un sistem neatrăgător pentru fani, dar ispititor pentru echipele participante și pentru arabi, care se pot lăuda cu organizarea unui nou turneu cu nume somptuos.

Deja s-a jucat prima partidă, în turul 1, Al Ittihad, echipa lui Karim Benzema trimitând acasă campioana Oceaniei, Auckland City, după un scurt 3-0. Reprezentantele confederațiilor Asiei, Africii și Americii de Nord și Centrale, Urawa Red Diamons (Japonia), Al Ahly (Egipt) și Leon (Mexic), vor intra în competiție vineri, când vor juca în turul 2.

Direct în semifinale se vor prezenta cele mai puternice formații, englezii de la Manchester City (campionii Europei) și brazilienii de la Fluminense (campioni ai Americii de Sud), acestea fiind programate pentru luni și marți. Mereu avantajate de program, ultimele două reprezentante au de jucat doar două partide pentru a pune mâna pe strălucitorul trofeu.

Dar și banii puși la dispoziție de FIFA, 5 milioane de dolari pentru campioana lumii la nivel de club, respectiv 4 milioane de dolari pentru finalistă. În total, cele 5 echipe participante vor împărți, în funcție de performanțe, 16 milioane de dolari. Locul 3 e premiat cu 2,5 milioane de dolari, iar locul 4, cu 500.000 de dolari mai puțin. Pozițiile 5 și 6 vor lua câte un milion de dolari, în timp de australienii de la Auckland s-au ales cu 500.000 de dolari în conturile clubului.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: