Start în lupta pentru titlu în Superliga. Cum arată clasamentul după înjumătățire și cine merge în Europa

Rapid & FCSB
Sursa foto: Facebook - FCSB

FCSB a dominat autoritar sezonul regulat din Superliga, acumulând cu o etapă înainte de final 12 puncte avans față de Rapid, principala urmăritoare. Patronul liderului a anunțat deja desfacerea șampaniilor și focuri de artificii la fiecare meci din play-off. Însă, la finalul stagiunii, când au tras linie, roș-albaștrilor le-a fugit pământul de sub picioare: vor aborda ultima parte a campionatului cu un avans de doar 4 puncte în fața giuleștenilor, după înjumătățirea „zestrei”. Asta pentru că au dat cu piciorul unei șanse unice, chiar în ultima etapă, pierzând cu 4-0 în fața rivalilor vișinii.

Rapid nu numai că a micșorat ecartul la minimum, dar pleacă la lupta finală cu un mare ascendent moral. Victoria de sâmbătă seară e a 5-a din ultimele 7 întâlniri cu FCSB, din care ultimele 4 consecutive! Și cu două la scoruri de maidan, 4-0 și 5-1, astfel că și liderul recunoaște că deja s-a format un complex de inferioritate.

Însă nici euforia Rapidului nu ar trebui să fie la cote maxime. Pentru că, de când s-a introdus sistemul cu play-off, echipa care a intrat pe primul loc a și câștigat campionatul. Cu excepția – ați ghicit – a FCSB, care a pierdut titlul în stagiunea 2020-2021, după ce a terminat sezonul regulat cu un punct peste CFR Cluj. Atunci, după cele zece runde din play-off, formația roş-albastră s-a clasat pe 2, la 9 puncte de campioana din Ardeal!

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: