Skip to content
Sănătate

Start la Maratonul vaccinării de la București! Sute de persoane, la coadă la imunizare

Facebook / RO Vaccinare

UPDATE. Preşedintele Comitetului de coordonare a vaccinării împotriva COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiţă, s-a alăturat personalului implicat în maratonul de vaccinare din Bucureşti, care a debutat vineri.

Sunt onorat că astăzi am prilejul să fiu în mijlocul românilor şi să pun umărul pentru ajungerea la normalitate, într-un mediu favorabil şi sigur. M-am alăturat personalului medical implicat în acest Maraton al revenirii la normalitate. Cu mândrie, fac parte din echipa personalului vaccinator de la fluxul 11, Sala Palatului„, a declarat colonelul dr. Valeriu Gheorghiţă, preşedintele CNCAV.

Sala Palatului și Biblioteca Națională găzduiesc cel mai mare efort de imunizare de până acum: maratonul vaccinării din București. Sunt 3 zile și 3 nopți de vaccinare non stop, fără programare, cu vaccin produs de Pfizer.

Cel mai mare eveniment de vaccinare organizat până acum în România a început vineri, 7 mai 2021, la ora 16:00, și deja, în momentul deschiderii, sute de persoane stăteau la coadă atât la Sala Palatului, cât și la Biblioteca Națională.

Maratonul se va încheia luni, 10 mai, la ora 8:00, însă dacă vor mai fi la rând persoane care doresc să se vaccineze, vor fi şi acelea imunizate. 10.000 de doze de vaccin Pfizer-BioNTech au fost alocate deja pentru această acțiune. Oamenii nu trebuie să aibă asupra loc decât cartea de identitate sau pașaportul, iar cei care vor să vină să se imunizeze în cursul nopții sunt scutiți de obligativitatea carantinei de noapte pe durata deplasării către centrul de vaccinare.

La Sala Palatului sunt organizate 40 de cabinete de vaccinare, iar la Biblioteca Naţională – zece cabinete. 1.200 de voluntari – medici, asistenți, studenți ai Universității de Medicină și Farmacie – sunt implicați în acest efort. Potrivit Digi 24, în jur de 200 de persoane așteptau vineri, la ora 16:00, pe platoul din fața Sălii Palatului, în condițiile în care nu este nevoie de programare. Unii s-au așezat la rând încă de dimineață.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, este unul dintre medicii care vaccinează persoanele care vin la Sala Palatului, unde 40 de persoane se pot imuniza simultan. La Biblioteca Națională, așteptau la ora deschiderii centrului aproximativ 300 de persoane. Coada se întindea pe zeci de metri, însă oamenii respectau distanțarea.

Persoanele care vor participa, începând de vineri, la maratonul de vaccinare din Bucureşti, la Biblioteca Naţională a României şi la Sala Palatului, se vor bucura zilnic şi de un program cultural. Un moment aparte va fi cel în care violonistul Alexandru Tomescu va interpreta piese la vioara Stradivarius Elder-Voicu, chiar pe 9 mai, de Ziua Europei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *