Asocierea de firme românești Proiect Construct Regiunea Transilvania (lider)-Roads Design a câștigat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate al drumului de mare viteză București-Giurgiu.
Contractul, finanțat din fonduri europene nerambursabile (Programul Transport 2021-2027), a fost atribuit pentru o ofertă de 31,2 milioane lei, fără TVA.
”Compania Națională de Investiții Rutiere a desemnat, astăzi, asocierea de firme din România SC Proiect Construct Regiunea Transilvania (Lider)-Roads Design, câștigătoare a contractului pentru realizarea studiului de fezabilitate al Drumului de mare viteză București-Giurgiu”, anunță CNIR.
În baza acestui contract se va stabili profilul viitorului drum de mare viteză (autostradă sau drum expres), traseul și punctul de conexiune cu frontiera dintre România și Bulgaria, prin noul pod peste Dunăre din zona Giurgiu -Ruse.
”De Ziua Europei, pe care pentru prima dată o sărbătorim în spațiul de liberă circulație Schengen, facem un pas important pentru prima autostradă care se proiectează la frontiera cu Bulgaria, o investiție esențială nu doar pentru conectivitatea și mobilitatea între cele două țări, ci și pe întreaga rețea europeană de transport.
Drumul de mare viteză București-Giurgiu este, totodată, și primul proiect de infrastructură rutieră în care se punctează implementarea conceptului BIM (Building Information Modeling). Apreciem interesul deosebit al publicului pentru acest proiect și asigurăm că toate propunerile pe care le-am primit vor fi atent analizate”, a precizat directorul general al CNIR, Gabriel Budescu.
Contractul va putea fi semnat după încheierea perioadei legale în care pot fi depuse contestații.
Drumul de Mare Viteză București-Giurgiu face parte din Coridorul de Transport Pan-European nr. IX.
Citește mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News