Statele islamice vor avea o reuniune extraordinară, cerută de Iran după asasinarea liderului Hamas la Teheran

Sursă foto: The Times of Israel

Miniştrii de externe din cele 57 de state membre ale Organizaţiei Cooperării Islamice (OCI) vor avea miercuri o reuniune la care vor discuta despre „crimele continue ale ocupaţiei israeliene împotriva poporului palestinian”. Printre temele de discuție se numără asasinarea la Teheran a liderului politic al grupării palestiniene Hamas, Ismail Haniyeh, şi „agresiunile sale (ale Israelului n. red.) contra suveranităţii Republicii Islamice Iran”, potrivit unui comunicat emis luni de această organizaţie şi citat de agenţia EFE, potrivit Agerpres. 

Întâlnirea se va desfăşura la sediul secretariatului general al OCI din oraşul saudit Jeddah, dar comunicatul nu precizează dacă va fi o reuniune prin teleconferinţă, cum sunt de obicei întâlnirile extraordinare ale acestei organizaţii.

Convocarea acesteia survine după ce şeful diplomaţiei iraniene Ali Bagheri Kani a cerut o reuniune a miniştrilor de externe din lumea islamică pentru „a evalua şi condamna” asasinarea lui Ismail Haniyeh, pe care a descris-o drept un „act laş şi terorist al regimului sionist” israelian şi pentru care a cerut ca Israelul „să fie tras la răspundere”.

După asasinarea liderului politic al Hamas la Teheran, pe care Israelul nu a revendicat-o, dar nici nu a negat-o, Iranul a promis represalii împotriva statului evreu, crescând temerile asupra unui război regional în Orientul Mijlociu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: