Statele membre ale Uniunii Europene au ajuns joi la un acord pentru ca noile sancţiuni economice împotriva Rusiei să intre în vigoare de vineri, au declarat surse europene, potrivit mediafax.
Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, urmează să explice în cursul zilei această decizie, adoptată pentru a menţine presiunea asupra Moscovei, în pofida unei detensionări a situaţiei în Ucraina, a adăugat una dintre sursele citate.
Comisia Europeană anunţa marţi că UE trebuie să decidă dacă va aplica sau va suspenda noile sancţiuni economice adoptate împotriva Rusiei.
DOCUMENT Buna guvernare a USR în administrația locală. Cum fac risipă useriștii de banii de la bugetul de stat
VIDEO LIVE Scandal în Parlament la dezbaterea bugetului: Puterea și Opoziția se acuză reciproc de furt
Rareș Bogdan răspunde atacurilor venite dinspre USRPLUS: Acuzații dizgrațioase, tendențioase și lipsite complet de fundament
Omul rețelei de ”magistrați imobiliari” se întoarce la DIICOT. Silviu Mănăstire: Pe Iohannis și apropiații săi îi așteaptă vremuri grele
Adrian Dupu, noul secretar de stat DRRM, planuri pentru R.Moldova: Trebuie să vadă în România nu doar un frate, ci și proiecte concrete
În acelaşi timp însă era invocată posibilitatea ca statele membre, dintre care multe se tem de o repercusiune a sancţiunilor asupra economiilor lor sau le consideră inoportune după acordul de încetare a focului, să îşi acorde mai mult timp.
Pachetul de noi sancţiuni asupra căruia s-a convenit luni prevede în special restrângerea accesului la pieţele de capital pentru marile companii petroliere şi de apărare ruseşti.
Autorităţile ucrainene şi separatiştii au semnat vineri la Minsk un acord care prevede în primul rând o încetare a focului, respectat în general, în pofida acuzaţiilor reciproce de încălcare.
Kievul şi separatiştii se acuză reciproc de încălcarea armistiţiului în estul Ucrainei. Autorităţile ucrainene au anunţat marţi că patru militari ucraineni au fost ucişi în estul Ucrainei de la intrarea în vigoare a încetării focului.