Statele Unite au dispus evacuarea personalului neesențial din ambasada sa din Irak

Sursa foto: X

Statele Unite au ordonat evacuarea personalului neesenţial din ambasada lor la Bagdad, capitala Irakului, şi din consulatul SUA la Erbil, a anunţat Departamentul de Stat american, pe fondul creşterii tensiunilor în regiune, scrie AFP.

Acest ordin, care datează de vineri, dar anunţat abia duminică într-un comunicat, a fost emis „din cauza ameninţărilor crescânde de securitate la adresa personalului şi intereselor Statelor Unite”.

El se aplică „membrilor eligibili ai familiilor (angajaţilor) şi angajaţilor neesenţiali” ai misiunii diplomatice americane în Irak.

De asemenea, solicită americanilor să nu călătorească în această ţară „din cauza terorismului, răpirilor, conflictelor armate, revoltelor şi capacităţii limitate a misiunii din Irak de a oferi asistenţă cetăţenilor americani”, notează comunicatul, care este o actualizare a recomandărilor şi avertismentelor de călătorie.

Mai multe atacuri au vizat în ultimele zile baze militare care găzduiesc trupe americane în Irak, unde facţiunile armate apropiate Iranului ameninţă interesele americane din cauza sprijinului Washingtonului pentru Israel, ţinta unui atac mortal de o amploare fără precedent efectuat la 7 octombrie de către mişcarea islamistă palestiniană Hamas.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL