Statele Unite au lovit cinci rachete în Yemen

Sursa: Facebook

Forţele americane au anunţat că au efectuat atacuri aeriene împotriva a cinci rachete în Yemen duminică, la o zi după un val de raiduri aeriene americane-britanice în ţară ca răspuns la atacurile rebelilor houthi în Marea Roşie, notează AFP.

Armata americană „a efectuat o lovitură în situaţie de legitimă apărare” împotriva unei „rachete de croazieră de atac terestru a rebelilor houthi”, apoi contra „patru rachete de croazieră antinavă, toate pregătite să fie lansate împotriva navelor din Marea Roşie”, a informat Comandamentul militar american pentru Orientul Mijlociu (CENTCOM) pe reţelele sociale.

Washingtonul „a identificat rachetele în zone din Yemen controlate de houthi şi a stabilit că acestea reprezintă o ameninţare iminentă pentru bastimentele marinei americane şi pentru navele comerciale din regiune”, a adăugat CENTCOM.

Sâmbătă, Washingtonul şi Londra au efectuat raiduri aeriene împotriva rebelilor houthi susţinuţi de Iran – a treia lor acţiune militară comună ca răspuns la atacurile împotriva navelor comerciale din Marea Roşie.

Houthi au început să atace traficul maritim din Marea Roşie în noiembrie, susţinând că vizează nave având legătură cu Israelul „în solidaritate” cu palestinienii din Fâşia Gaza, unde Israelul este în război cu mişcarea islamistă palestiniană Hamas.

Forţele americane şi britanice au răspuns cu raiduri împotriva houthi, care ulterior au desemnat şi interesele americane şi britanice drept ţinte legitime.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: