Skip to content
Economie

Staţii de încărcare pentru maşinile electrice pe autostrăzile A1 şi A2. Câte vor fi instalate pe A1 şi unde vor fi plasate cele de pe Autostrada Soarelui

Compania de Drumuri urmează să lanseze o licitație pentru plasarea unor staţii de încărcare pentru maşinile electrice pe Autostrada A1 şi Autostrada Soarelui.

CNAIR SA anunţă persoanele interesate că în perioada 06.02 – 16.02.2020 se desfăşoară procesul de consultare de piaţă privind Caietul de Sarcini pentru realizarea proiectului Instalarea staţiilor de reîncarcare pentru vehicule electrice în anumite Spaţii pentru Servicii situate pe Autostrada A1, tronsoanele  Nădlac – Timişoara – Sibiu şi Piteşti – Bucureşti  şi pe Autostrada A2, Bucureşti – Constanţa”, se arată îmtr-un comunicat al CNAIR.

Este vorba de 12 staţii de incărcare pe A1 (câte şase pe sens) şi de 8 staţii pe A2 (câte 4 pe fiecare sens).  Pe Autostrada Soarelui staţiile vor fi plasate la Cernica (Ilfov) km 19+800, Vâlcele (Călăraşi) km 88+300, Feteşti (Ialomiţa) km 139+830 şi Murfatlar (Constanţa) km 186+580.

Staţia de încărcat vehicule electrice va avea cel puţin 2 puncte de reîncărcare (…) din care un punct de reîncărcare cu putere înaltă,care permite un transfer de energie electrică către un vehicul electric sau electric hibrid plug-in, la o putere mai mare de 22 kw current continuu şi un punct de reîncărcare cu putere înaltă, care permite un transfer de energie electrică către un vehicul electric sau electric hibrid plug-in, la o putere mai mare de 22 kw curent alternativ”, se arată în documentele CNAIR.

Toate staţiile de pe A1 şi A2 vor permite utilizatorilor să achite online printr-o aplicaţie dedicată sau cu ajutorul cardului bancar. Programul de funcţionare al staţiilor de reîncărcare va fi permanent (24h/zi, 7 zile/săptămână), informează adevarul.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *