Skip to content
Politică

Statistică de coșmar în Neamț. PNL acuză Guvernul de menținerea sărăciei lucii în județ

atitudineseverin.ro

În ciuda declarațiilor pompoase făcute de reprezentanții actualei coaliții de guvernare, creșterea economică propovăduită de aceștia nu pare să fie sesizabilă pentru locuitorii din județul Neamț.

Situația este chiar foarte drastică, după cum anunță președintele PNL Neamț, deputatul Mugur Cozmanciuc. „Am atras atenția în ultimele luni asupra riscului crescut de sărăcie din zona Moldovei. Din păcate, nu am fost ascultați de cei care pot să ia decizii pentru a provoca schimbări în bine. Cele mai recente date publicate de Comisia Națională de Prognoză confirmă o realitate neagră: județul Neamț este zona administrativă cu cel mai mic salariu mediu net din România, în 2017.

Salariu mediu net în județul Neamț este de 1.690 de lei, mai mic decât în restul județelor din zona Moldovei. Neamțul e în plină prăbușire economică, de aceea cred că e nevoie de măsuri imediate. Să se acționeze urgent”,  trage un semnal de alarmă președintele PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc, într-un comunicat de presă remis redacției PSNews.ro.

Potrivit prognozei în Bucureşti se câştigă, în medie, cu circa 1.100 de lei mai mult decât în regiunea Moldovei, și dacă nu se iau măsuri în 2020, diferenţa de salarii dintre cele două regiuni va ajunge la aproape 1.500 de lei.

Potrivit Comisiei Naționale de prognoză datele cu privire la salariul mediu net în județele Moldovei sunt următoarele: Vaslui 1.830 lei, Bacău 1.973 lei, Botoșani 1.955 lei, Suceava 1.914 lei, Iași 2.246 lei, Vrancea 1.833 lei, Galați 1.979 lei.

„Fără investiții care să suțină crearea unor noi locuri de muncă în zonă și fără o infrastructură modernă, șansele județulu8i Neamț de a recupera decalajul față de alte zone din țară sunt ca și nule”, a mai precizat deputatul liberal. Acesta anunțat că dorește ca deschiderea lucrărilor la autostrada Moldovei să fie dublată de inaugurarea unui terminal cargo pentru toată regiunea.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *