Skip to content
Politică

STATISTICĂ. Este România țara ”agenților acoperiți”?

Greu de crezut sau nu, România este o țară fruntașă, clasându-se pe locul II în rândul țărilor membre NATO dintr-un anumit punct de vedere.

O statistică prvind numărul agenților secreți, prezentată de jurnaliștii luju.ro, plasează România imediat în spatele SUA, unde FBI, la un numar de 314 milioane locuitori, are 35.344 agenti. În România SRI, pentru 20 milioane locuitori, dacă nu chiar mai puțini, a angajat 12.000 agenti si are un buget mai mare decat cel al Sanatatii, precizează cei de la luju.ro.

Dintr-un top 10 al țărilor membre NATO, din care fac parte SUA, Germania, Turcia, Franta, Marea Britanie, Italia, Spania, Polonia, Canada și România, țara noastră deși are numărul cel mai mic de locuitori din statele mai sus amintite, însumează un numar total de agenti aproape egal cu cel din Germania, Franta, Marea Britanie si Spania, care au circa 13.000 agenti la un loc.

Romania are cei mai multi agenți/locuitori dintre cele mai mari zece state membre NATO analizate.

Altfel spus, în Romania, la 100.000 de locuitori sunt 60 de agenti ai SRI, în timp ce FBI are doar 11,3 agenti raportat la aceeasi populație. Pe locul doi, ca număr de agenți/100.000 locuitori, se află Polonia, care are 13 ofițeri/100.000 locuitori, iar ultimul clasat este Italia cu 2,7 agenți/100.000 persoane.

De precizat că în acești 12.000 de agenți secreți din România nu sunt incluși cei din cadrul Serviciului de Informații Externe și nici cei din cadrul Serviciului Secret al Armatei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *