Statistica înfiorătoare din spitale: 682 de incendii şi 147 de morţi şi răniţi

Într-un interval de 27 ani pentru care există date înregistrate la nivelul autorităților – fără perioada de dinainte de 1995 – în România s-au produs 682 de incendii care au necesitat intervenția pompierilor în spitalele românești.

De departe cele mai multe incendii, aproape o sută, s-au produs în spitalele din București-Ilfov, după cum rezultă dintr-un răspuns oficial al MAI, citat de inpolitics.

În cele 682 de incendii și-au pierdut viața, conform acelorași date livrate de MAI, 22 de adulți și copii, alți 125 fiind răniți.

Anii groazei sub aspectul victimelor sunt cei ai pandemiei: între 2020-2022 am avut 15 morți și 57 de răniți, adică cca.jumătate din numărul total al victimelor din cei 27 ani pentru care există date oficiale.

Ministerul Afacerilor Interne precizează în răspunsul la interpelare că nu poate oferi cifre despre cuantumul pagubelor financiare și nici despre sancționarea celor vinovați.

statistica incendii spitale
foto: inpolitics

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL