Skip to content
Societate

Statistici alarmante. La fiecare 17 secunde, un european este răpus de COVID-19

globsec.org

Europa este din nou epicentrul pandemiei Covid-19, iar o persoană mpare de Covid la fiecare 17 secunde, a avertizat Organizația Mondială a Sănătății, potrivit Telegraph. Hans Kluge, directorul regional al OMS pentru Europa, a transmis joi mesajul descurajant.

Europa reprezintă 28% din cazurile globale și 26% din decese cumulative în regiune”, a spus el. „Săptămâna trecută, Europa a înregistrat peste 29.000 de noi decese Covid-19. Aceasta înseamnă că o persoană care moare la fiecare 17 secunde”. Potrivit oficialului OMS, în ultima săptămână, decesele au crescut cu 18%.

Cu toate acestea, există câteva semne promițătoare că acțiunile pe care guvernele le-au întreprins pentru a încerca stoparea răspândirii virusului funcționează. Numărul cazurilor săptămânale de coronavirus în Europa a scăzut săptămâna trecută pentru prima dată în trei luni.

Noile infecții săptămânale au scăzut cu 10%, până la 1,8 milioane. Dr. Hans Kluge a sugerat că blocările stricte reimpuse în mai multe țări europene, inclusiv Marea Britanie, Franța și Spania, au un efect.

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat miercuri că aproape jumătate din numărul total de infecții cu coronavirusul depistate la nivel mondial săptămâna trecută au fost în Europa, transmite Euronews. Europa a fost continentul cu cele mai multe cazuri, 46% din toate contagierile depistate în întreaga lume fiind înregistrate aici.

Însă numărul de noi infecții din Europa a scăzut cu 10% comparativ cu săptămâna trecută, datorită „întăririi măsurilor sociale și de sănătate publică”, potrivit OMS. În pofida scăderii numărului de noi contagieri, cel al deceselor a crescut la peste 29.000 – 49% din totalul deceselor cauzate de COVID-19 la nivel mondial. Potrivit HotNews, cea mai bruscă creștere a numărului de noi cazuri a fost înregistrată în Austria care a asistat la o creștere de 30% comparativ cu săptămâna anterioară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *