Stațiunea Straja va avea un cartier cu pensiuni, cabane și hoteluri. Vor fi mii de locuri noi de cazare

Sursa: Wikipedia

Stațiunea Straja de pe Valea Jiului se extinde. Autoritățile promit că, în curând, o să apară câteva mii de locuri noi de cazare.

Vor să construiască un cartier cu pensiuni, cabane și hoteluri, la baza muntelui. Investitorii au la dispoziție sume importante din fonduri europene.

Noile spații de cazare vor fi construite la baza muntelui, pe un teren viran de zeci de hectare. Primăria poate începe deja vânzarea către potențialii investitori.

Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni: „În jurul nostru au apărut deja 214 pensiuni, case de vacanță, cu o capacitate de cazare de 3.000 de locuri. Mulți se cazează jos, sunt foarte multe apartamente de închiriat, a crescut și valoarea apartamentelor, nu se mai vand ca în ’90 pe o ladă de bere”.

Cei care vor să construiască în noul cartier de la baza muntelui vor avea la dispoziție și fonduri europene. Valea Jiului dispune de sute de milioane de euro pentru investițiile create ca alternative la închiderea mineritului. Finanțarea este de până la 70% din valoarea unui proiect.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: