Stațiunile de pe Valea Prahovei în care se poate schia în această perioadă. Cât costă o noapte de cazare de Sărbători

Sursa foto: Pixabay

Pe Valea Prahovei, zăpada înca se lasă așteptată. La Azuga, însă, turiștii tot au găsit câteva pârtii amenajate. Iar cei mici s-au bucurat de câteva ture cu sania și o repriză sănătoasă de bulgăreală.

Și în Poiana Brasov se schiază pe pârtiile de mare înălțime. Dacă nu ați decis unde să petreceți Craciunul, mai sunt locuri de cazare în Sinaia, la pensiuni și unele hoteluri.

Ca sa nu piardă prea mult timp la instalațiile de cablu din Azuga, câțiva tineri și-au făcut rezervări din timp.

Matei, schior: „Dacă ne ajută Dumnezeu, poate o să mai și ningă un pic”.

Reporter: „Cam câte ture?”.

Matei, schior: „Până acuma în jur de 15, dar am venit de dimineață. Mmerită, este un pic mai ieftin față de celelate stațiuni și chiar merită să vii”.

Dar cum pe pârtie zăpadă este mai ales artificială, începătorii au probleme, spun salvamontiștii. O tânără a prins prea mare viteză și nu a știut să se oprească, așa că a ajuns pe targă.

Andrei Mărgărit, Salvamont Prahova: „Este o zăpadă cu altă structură. Aici avem gheață, după aia avem zăpadă afânată care înfrânează… Din cauza asta avem și accidente și chiar un număr mare de accidente”.

O oră de schi cu un monitor autorizat costă 170 de lei aici.

Hotelurile din zonă nu duc lipsă de clienți. Ca să îi atragă, mulți administratori au investit zeci de mii de lei în decorațiuni. Într-un loc, de exemplu, avem un urs de 5 metri, iar Moș Craciun și-a tras sania chiar la intrare.

Ana, turistă: „Cu copiii nu putem să stăm toată ziua afară, trebuie să aibă și alte facilități pentru copii, un loc de joacă, o piscină…”.

Lăcrămioara Rotaru, turistă: „Să avem spa, să fie recenziile bune și restul descoperim noi”.

Reporter: „A contat că e și zăpadă?”.

Lăcrămioara Rotaru, turistă: „Da”.

Un hotel de 4 stele oferă transport până la pârtie și reducere la echipamentul de schi. După o zi petrecută în aer liber, turiștii se pot relaxa la piscină și spa.

Romeo Almășan, administrator hotel: „Crăciun – Revelion nu mai avem nimic liber. În ziua de Crăciun avem baby sitter… Multe personaje animate, vor circula și vor avea grijă de copii”.

Cât costă o noapte de cazare în Sinaia de Sărbători

Mai găsiți câteva locuri libere la Sinaia unde gradul de ocupare pentru Craciun este de aproximativ 70%. La pensiuni, prețul pe noapte pornește de la 175 de lei, iar la apartamentele închiriate ajunge până la 850 de lei pe noapte. E bine să știți însă că nu este inclusă nicio masă. La hoteluri însă nu lipsește cina festivă.

Paul Popa, Centrul Național de Informare Turistică Sinaia: „Aici avem 800-900 de lei de persoană și ajungem undeva la 1.800-1.900 de persoană. Sunt asigurate și mese, o parte din colegii noștri din zona operatorilor hotelieri oferă concerte în seara de Craciun”.

Se schiază și în Poiana Brașov, pe pârtiile de mare altitudine. Pentru perioada Crăciunului, meteorologii anunță însă ninsori slabe în zonă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL