Skip to content
Externe

Statul care oferă o bere gratis locuitorilor care se vaccinează împotriva COVID-19

Inquam Photos/George Calin
" "

Statul New Jersey oferă bere gratis locuitorilor care se vaccinează împotriva Covid-19 în luna mai. Autorităţile locale încearcă să atingă obiectivul de 4,7 milioane de rezidenţi vaccinaţi până la sfârşitul lunii iunie. Până în prezent, aproximativ 37% din populaţia totală a statului  este imunizată la Covid-19.

Planul guvernatorului Phil Murphy este acela de a motiva cetăţenii să se imunizeze împotriva Covid-19 şi de aceea a creat programul „Shot and a beer”, care se adresează persoanelor de peste 21 de ani, conform observatornews.ro. „Avem nevoie de această acţiune. Trebuie să găsim o modalitate de a motiva oamenii. Aceasta este o modalitate de a face acest lucru”, a declarat pentru ABC News dr. Perry N. Halkitis, decanul Şcolii de Sănătate Publică Rutgers.

" "
" "

Potrivit programului „Shot and a Beer”, persoana vaccinată îşi poate prezenta cardul de vaccinare în 13 locaţii (baruri) participante la program pentru a primi o bere gratuită. „Accentul este de a obţine cât mai multe vaccinări noi posibil. Acum suntem în punctul în care cei care erau deja motivaţi s-au vaccinat. Acum trebuie să ne concentrăm asupra celorlalţi„, a declarat Dan Bryan, un purtător de cuvânt al biroului guvernatorului, pentru ABC News. Bryan a adăugat că mai multe locaţii pot fi adăugate pe lista barurilor disponibile în următoarele săptămâni şi că programul a fost realizat cu aprobarea Departamentului de Sănătate de stat. Centrele SUA pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor nu au oferit îndrumări specifice privind consumul de alcool imediat după vaccin. Potrivit Departamentului de Sănătate din New Jersey, au fost administrate peste 7,5 doze de vaccin, iar 3,2 milioane de rezineţi au fost imunizaţi.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *