Skip to content
" "
Politică

Statul de drept din România naște scântei în Europa. Norica Nicolai: Reproșurile care ni se aduc nu au treabă cu realitatea! EXCLUSIV

Miercuri, 7 noiembrie, va avea loc în Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) o dezbatere intitulată Statul de drept, Rezoluție privind România. Săptămâna viitoare în Parlamentul European la Strasbourg există riscul adoptării unei rezoluții în cazul României pe fondul controversatelor măsuri luate de actuala guvernare în justiție.

În acest context, redacția PSnews.ro a luat legătura cu europarlamentarul ALDE Norica Nicolai pentru a întreba cum va aborda formațiunea sa politică problematica rezoluției. Concret, eurodeputatul a atras atenția că partidul său va fi prezent la ambele dezbateri, dar cu mențiunea că dezbaterile privind statul de drept din România în forurile europene sunt excesive și nu au legătură cu realitatea.

" "

Mai mult, Norica Nicolai a precizat că europarlamentarii socialiști și liberali vor aborda în aceeași manieră problematica dezbaterilor privind statul de drept din România,

„Nouă ni se pare că această dezbatere este excesivă. Sigur că vom fi prezenți și la ședința Comisiei LIBE și cu atât mai mult la Strasbourg. Cred că foarte multe din reproșurile care ni se aduc nu au niciun fel de suport în realitatea românească. Este de fapt o dezbatere care este politicianistă mai mult decât politică și care ignoră orice fel de realitate a ultimelor zile din justiția românească. 

Noi și socialiștii vom aborda dezbaterile în aceeași manieră”, a declarat eurodeputatul ALDE Norica Nicolai în exclusivitate pentru PSnews.ro.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *