Skip to content
Politică

Statul Islamic, autorul atentatului comis în Tunisia

Gruparea Statul Islamic (SI) a revendicat, miercuri, într-un comunicat difuzat pe site-urile jihadiste, atentatul comis marți la Tunis contra unui autobuz al Gărzii președintelui tunisian și soldat cu 13 morți.

Autorul atacului este un cetățean tunisian identificat drept Abu Abdallah ‘al-Tounissi’ (Abu Abdallah ‘Tunisianul’). Dotat cu o centură cu explozibil, el a urcat la bordul autovehiculului și s-a aruncat în aer, potrivit comunicatului.

Gruparea SI a publicat și o fotografie a atentatorului sinucigaș, îmbrăcat în alb, cu capul și fața acoperite de o eșarfă și având asupra sa centura cu explozibil.

Statul Islamic a susținut că 20 de persoane au fost ucise în atentat, dar potrivit unui bilanț oficial este vorba de moartea a 12 agenți ai Gărzii prezidențiale tunisiene.

Un al 13-lea cadavru, ce ar putea fi al autorului atacului, a fost găsit la locul incidentului și este în curs de identificare, a indicat Ministerul de Interne tunisian, informează realitatea.net.

În atentat au fost folosite 10 kilograme de explozibil, a adăugat sursa citată, precizând că materialul folosit a fost Semtex, un explozibil cu putere mare de distrugere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *