PSnews

Recent

Statul român își bate joc de bolnavi. Medic: un adolescent a încercat să se sinucidă

www.antena3.ro

Lipsa imunoglobulinei din spitalele din România produce mari tulburări în rândul persoanelor suferinde.

Într-un interviu pentru Europa FM, medicul pediatru imunolog Alexis Cochino spune că viețile a aproape 100 de copii sunt puse în pericol în acest moment din cauza lipsei imunoglobulinei.

Vorbind despre această situație limită, medicul a izbucnit în lacrimi. El a povestit că, un adolescent a încercat să se sinucidă, din disperare că nu primește tratamentul vital.

“Există, pe imunologie pediatrică, aproximativ 100 de copii a căror viață este pusă în pericol în acest moment. Sunt, unii dintre ei, internați în spital, unii cu boli grave. Dacă nu vor ajunge azi, acum medicamentele, riscă să-și piardă viața. Și mulți alții sunt în situații similare, deși încă nu la fel de grave. Sunt adolescenți, dintre copiii mai mari, care auzind toate discuțiile și simțind agitația noastră și a părinților și disperarea, unul a încercat să se sinucidă și celălalt vrea să facă același lucru. Îmi pare rău (în lacrimi), cam asta e situația în pediatrie“, a declarat Alexis Cochino.

Medicul a mai spus că, până acum, pacienții care au nevoie de imunoglobulină nu s-au mai confruntat cu astfel de situații.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi