Statul vrea să interzică echipamentele din China și din viitoarele rețele 6G

Sursa: profit.ro

Guvernul vrea să interzică utilizarea echipamentelor și programelor software ale firmelor care nu obțin avizul CSAT și la rețelele bazate pe tehnologii ulterioare 5G, precum tehnologia 6G, testată în prezent în China, care ar permite viteze de transfer de date de 1TB pe secundă. Mai mult, avizul CSAT va fi necesar nu doar producătorilor, ci și distribuitorilor și integratorilor de astfel de echipamente și soluții.

Informațiile apar într-un proiect de lege lansat luni, 4 martie, în consultare publică, de către Ministerul Digitalizării pentru modificarea legii securității 5G, cea în baza căreia Guvernul a interzis recent utilizarea echipamentelor și programelor software produse de chinezii de la Huawei în rețelele 5G din țară, arată Hotnews.ro.

Măsurile vor viza nu doar rețelele 5G și infrastructurile IT&C de interes național, ci și sistemele informatice (servicii publice digitalizate, cloud, platforme informatice etc.), iar avizul Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) va fi necesar nu doar producătorilor, ci și distribuitorilor și integratorilor de sisteme IT care folosesc aceste echipamente și programe software.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL