Skip to content
Politică

Statutul magistraților, votat a treia oară de către deputați

dcnews.ro

Legea privind statutul magistraților a fost votată, miercuri, de către deputați, pentru a treia oară.

Este vorba despre Legea 303/2004, cea pe care Curtea Constituțională a României (CCR) a respins-o de două ori până acum, informează Evz.ro.

Parlamentarii din Camera Deputaților au votat această lege cu 181 de voturi „pentru”, 74 „împotrivă” și 5 abțineri, opoziția anunțând deja că o va ataca din nou la CCR.

Florin Iordache, deputat PSD, a susținut că legile justiției vor intra în vigoare, în ciuda numeroaselor atacuri la CCR.

„Noi dorim o răspundere reală a magistraților. De aceea, trebuie definită eroarea judiciară. Noi, asociațiile profesionale, și colegii de la UDMR, am dat dovadă de bună credință Că avem colegi melomani, că avem colegii care ascultă muzică, Parlamentul nu poate să stea pe loc până vom avea de la un coleg sau altul propuneri de modificare legii. Aceste legi vor intra în vigoare cu toată opoziția voastră, cu toate atacurile la CCR”, a spus Iordache.

Stelian Ion, deputat USR, a criticat modul prin care parlamentarii aflați la putere au votat legile justiției, în ciuda deciziilor CCR, mai adaugă sursa citată.

„Nu e deloc ok ce se întâmplă. Şi Curtea Constituţională v-a spus să nu luaţi copy-paste. Nu creaţi legi prin care să faceți un vid legislativ. Faceţi lucrurile de mântuială. Aveţi puse în funcţii-cheie persoane care nu se pricep. Întreg Parlamentul este etichetat drept incompentent doar prin prisma lor. Vom ataca din nou la CCR”, a spus Stelian Ion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *