Skip to content
Economic Știri

Statutul personalului feroviar a fost adoptat în Camera Deputaților

cotidianul.ro

În plenul Camerei Deputaților a fost adoptat marți statutul personalului feroviar, cu 203 voturi pentru și două împotrivă. Unul dintre articolele importante ține de reducerea cu cinci ani a vârstei standard de pensionare pentru personalul feroviar, iar stagiul obligatoriu de cotizare a fost stabilit la 30 de ani.

Statutul a fost votat cu 203 voturi pentru, două împotrivă și 86 de abțineri. Au votat împotriva Statutului deputații Năsui Claudiu-Iulius-Gavril (USR) și Vîlceanu Dan (PNL).

Ce spune Federația Mecanicilor de Locomotivă

În data de 16 aprilie 2019, Comisia pentru muncă a dat votul final pe Statutul personalului feroviar. S-a obținut mărirea coeficienților de ierarhizare la un nivel foarte apropiat de nivelul cerut de CSNTR, respectiv coeficienții câștigați prin Contractul colectiv de muncă la nivelul ramurii transporturi 2008-2010. Astfel, pentru muncitorii calificați a fost aprobat un coeficient de 1.45, față de propunerea inițială de 1.2. Pentru funcțiile pentru care condiția de pregătire este de studii superioare s-a obținut un coeficient de ierarhizare de 2.2.

Cu privire la reducerea vârstei de pensionare s-a aprobat reducerea vârstei standard de pensionare cu 5 ani, fără penalizare, pentru întreg personalul feroviar, reușindu-se reducerea stagiului obligatoriu de cotizare de la 35 la 30 de ani, potrivit hotnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *