Skip to content
Societate

STB a majorat amenzile fără să anunțe. Iată ce sancțiuni riscă bucureștenii, în autobuze și tramvaie, in 2019

Bucuresti FM

Ca sa-i descurajeze pe bucurestenii care circula fraudulos cu autobuzul sau care incalca reguli de bun simt, in timpul calatoriei, STB a majorat amenzile de peste 3 ori, la inceptul lui 2019. Din pacate, nu s-a obosit sa si anunte acest lucru din timp, asa ca, oamenii n-au avut de unde sa afle ce noi sanctiuni aspre ii asteapta si nici n-au incercat sa le evite. Iar statisticile arata ca in primele 2 luni ale anului, numarul calatorilor prinsi pe picior gresit in mijloacele de transport in comun a crescut, in loc sa scada, scrie ziare.com.

Regulile pe care trebuie sa le respecte fiecare calator cu autobuzul, troleibuzul sau tramvaiul, in Capitala, au fost stabilite, in 2018, de Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara pentru Transport Bucuresti-Ilfov (ADITPBI) care coordoneaza si activitatea STB.

" "

Respectivele reguli au fost inscrise intr-un regulament, adoptat de ADITPB in luna iulie a anului trecut. Acel regulament stabileste si ca multe dintre amenzile pentru calatorii care incalca regulile – si care pana atunci nu depaseau 150 de lei – se majoreaza la 500 de lei.

Din pacate, Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara pentru Transport Bucuresti-Ilfov nu s-a grabit sa-i informeze pe bucuresteni cu privire la amenzile majorate pe care risca sa le incaseze daca circula fraudulos, daca murdaresc autobuzele si tramavaiele sau daca ii deranjeaza, in orice fel, pe sofer sau pe ceilalti calatori din mijlocul de transport in comun.

Dupa cum se poate vedea pe site-ul STB, dintre cele peste 100 de comunicate de presa emise in perioada august – decembrie 2018, unul singur contine precizari sumare (formulate ca replica la niste materiale de presa) cu privire la noul cuantum majorat al amenzilor. In schimb, societatea a emis o multime de comunicate legate de facilitatile pe care le ofera.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *