Skip to content
București Știri locale

STB externalizează serviciul de curățenie din mijloacele de transport: ”Nici mie nu îmi face plăcere, când mă plimb cu tramvaiul, să văd gunoaie pe jos”

Inquam Photos / George Calin

Viceprimarul liberal al Capitalei, Stelian Bujduveanu, a anunțat, astăzi, externalizarea serviciului de curățenie a mijloacelor de transport ale Societății de Transport București (STB), potrivit profit.ro.

Este vorba, în primă fază, de un proiect pilot de externalizare a serviciului de curățenie. Cu această ocazie va fi evaluată eficiența externalizării, dar nu neapărat din punctul de vedere al costurilor, ci din punctul de vedere al calității serviciului de curățenie, a explicat Bujduveanu.

Încurajez și, împreună cu colegii noștri din PNL, încurajăm cu toții ca bucureștenii să aibă un transport public modern și civilizat și curat. Nici mie nu îmi face plăcere, atunci când mă plimb cu tramvaiul, să văd că sunt gunoaie aruncate pe jos. (…) Corect, este și vina cetățenilor care nu strâng, dar este și în obligația șoferului și a celor de la capăt de linie de a strânge și a face curat în autobuze. Pentru a reglementa această problemă și a o îmbunătăți, a îmbunătăți acest serviciu, urmează să atribuim un contract.

Facem un proiect pilot, prin care externalizăm serviciul de curățenie. Vom face, în paralel, o analiză, după primele luni, să vedem exact dacă este mai eficient, pentru că noi, aici, vorbim de calitatea serviciului, și mai calitativ pentru bucureșteni. Și, atunci, vom merge, în totalitate, cu externalizarea acestui serviciu”, a declarat Stelian Bujduveanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *