Skip to content
Politică

STB vrea să transforme 200 de autobuze vechi în autobuze pe gaz şi troleibuze

Societatea de Transport Bucureşti (STB) vrea să transforme 100 de autobuze vechi de 15 ani, Euro 3, în autobuze pe gaz natural comprimat (GNC). Investiţia va fi de circa 150.000 de euro/autobuz şi ar putea fi realizată cu bani de la Mediu, a declarat într-un interviu pentru Agerpres Andrei Creci, directorul general al STB.

Avem un proiect pe ordinea de zi a Consiliului General care se poate realiza cu bani din Fondul de Mediu, în perspectiva ecologizării transportului public în comun. Este vorba de transformarea autobuzelor Euro 3, vechi de 15 ani, în autobuze Euro 6, pe gaz natural comprimat (GNC), care vor avea consum mult mai mic şi noxe mult mai puţine”, a spus şeful STB. Potrivit lui, va costa în jur de 150.000 de euro o astfel de transformare şi pentru început vor fi vizate 100 de autobuze.

" "

În banii aceştia nu numai motorul va fi schimbat ci şi interiorul – scaunele, podelele, tavanul„, a explicat şeful STB. El a adăugat că alte 100 de autobuze, tot Euro 3, vor fi transformate în troleibuze, tot cu bani din Fondul de Mediu. „Clujul a făcut acest lucru acum câţiva ani, a cumpărat autobuze second-hand şi le-a transformat în troleibuze. Primăria este autoritatea care trebuie să aplice, iar proiectul de hotărâre este de a ne da nouă mandat să derulăm acest proiect„, a mai spus Andrei Creci, potrivit economica.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *