Skip to content
Sport

Steaua, răspuns oficial după ce Gigi Becali a cerut ca FCSB să joace în Ghencea. Decizia „militarilor”

Inquam Photos / George Calin

Clubul FCSB a făcut o cerere oficială pentru a închiria noul stadion din Ghencea, la finalul lunii iulie, iar CSA Steaua a oferit acum o reacție cu privire la acest aspect.

Digi Sport a solicitat în urmă cu 30 de zile un punct de vedere din partea CSA Steaua, după ce Gigi Becali a anunțat public că FCSB vrea să închirieze stadionul din Ghencea. Răspunsul oferit de comandantul CSA Steaua, Ștefan Răzvan Bichir, este următorul:

Steaua, răspuns oficial după ce Gigi Becali a cerut ca FCSB să joace în Ghencea

„Cu referire la solicitarea formulată de FCSB privind închirierea stadionului Steaua pentru desfășurarea de meciuri oficiale ale echipei FCSB, vă comunicăm că am primit o astfel de cerere.

Clubul Sportiv al Armatei Steaua dorește colaborarea cu toate cluburile și structurile sportive, colaborare bazată pe respect reciproc, încredere, bună armonie și neafectarea intereselor proprii, astfel încât am răspuns că, închirierea stadionului se va face, după analizarea detaliată a fiecărei solicitări și cu respectarea prevederilor legale în vigoare, aplicabile în acest domeniu”, anunță Steaua.

Steaua nu poate refuza din start cereri pentru închirierea arenei. Acest lucru se poate întâmpla însă ulterior, pentru că meciurile disputate de Steaua au prioritate pe noul stadion. Pe lângă echipa de fotbal a CSA Steaua, pe gazonul din Ghencea poate evolua în viitor și echipa de rugby. Cu alte cuvinte, dacă meciurile echipelor Steaua și FCSB se vor disputa în zile similare, „militarii” vor putea refuza cererea invocând un motiv obiectiv.

Răspunsul Stelei lasă de asemenea și o portiță deschisă pentru FCSB. Dacă vicecampioana va încerca să închirieze stadionul din Ghencea într-o perioadă în care „militarii” nu vor juca acasă, nici în Liga 2 și nici în Divizia Națională la rugby, este posibil ca cererea să fie aprobată. Decizia finală aparține clubului CSA Steaua.

Stadionul Steaua a fost inaugurat oficial pe 7 iulie, la meciul amical Steaua – OFK Belgrad, scor 6-0. De atunci au mai avut loc două meciuri în Ghencea, ambele din Liga 2: Steaua – Csikszereda (1-0) și Steaua – Dacia Unirea Brăila (5-2). Următorul meci programat în Ghencea este Steaua – Ripensia, pe 29 august.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *