Skip to content
Coronavirus

Ștefan Mandachi propune măsuri drastice pentru a ieși din criza coronavirusului: Haideți să grăbim sfârșitul agoniei

Facebook/Stefan Mandachi

Omul de afaceri Ştefan Mandachi, cunoscut pentru că a lansat protestul #șîeu și pentru că a construit, simbolic, primul metru de autostradă din Moldova, susține că, pentru a ieși din criza provocată de epidemia de coronavirus, autoritățile trebuie să ia măsuri drastice: sistarea transportului în comun, interzicerea adunărilor mai mari de 4 persoane, interzicerea apropierilor la mai puțin de 3 metri.

”Am restaurante stradale și 96% în malluri, hotel, cafenele, centru spa, imobiliare, săli de evenimente (cu zeci de nunți& evenimente în organizare), imobiliare, centru fitness. (Afaceri făcute de la zero, pe munca mea, care mi-au albit tâmplele). Unele sunt profitabile încă, produc bani și fac rulaje care-mi asigură numerar (cash). Dar îi solicit Statului să mi le închidă pe toate, chiar acum și să mă trimită acasă, inclusiv să nu-mi mai permită ieșirea din casă decât limitat! Să îmi blocheze orice activitate (chiar dacă mallurile nu vor) și să îmi sisteze orice act comercial care include public.

Fără nicio glumă! Trebuiesc sistate transporturile în comun, plimbările inutile, dezinfectant la purtător etc. Nu adunări de 100 persoane, ci maxim patru persoane (am ales cifra asta pentru că atât include șendința mea cu directorii cât ne sfătuim pe perioada acestei crize), interzise apropierile la trei metri etc”, scrie Ștefan Mandachi pe pagina sa de Facebook.

Omul de afaceri propune și închiderea urgentă a tuturor unităților comerciale, din următorul raționament: ”să le redeschidem cât mai repede cu putință, când se liniștește pandemia (cu cât tăiem cangrena mai repede, e mai bine)”.

”Știu, pare paradoxal, e greu de înțeles, dar efectiv nu avem de ales. E mai bine așa! Dacă trece o lună, maxim două, timp în care o lălăim cu măsuri plăpânde și nu redeschidem prăvăliile, fără nicio exagerare, dar statul falimentează! Și noi cu el de mânuță.

Unii opăriți sunt triști că de ce m-am răzgândit. Incredibil!!! Jur! N-am întâlnit specie mai tâmpită decât unii români. Înțeleg de ce țara asta a fost călărită de la Decebal încoace. Datorită proștilor. Nu a lașilor și trădătorilor, ci a proștilor.

N-am niciun dubiu. Criza asta va trece! Viața se va relua. Dar haideți să grăbim sfârșitul agoniei”, mai scrie Mandachi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *