Ştefan-Radu Oprea participă la Reuniunea informală a miniştrilor competitivităţii, la Bilbao

Ştefan Radu Oprea
Sursa foto: Facebook / Ştefan Radu Oprea

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan-Radu Oprea, va participa, luni şi marţi, la Reuniunea informală a miniştrilor competitivităţii (piaţă internă şi industrie), ce va avea loc la Bilbao, în Spania.

Conform informaţiilor de pe site-ul Comisiei Europene, în sesiunile de lucru ale miniştrilor Competitivităţii se va analiza stimularea consumului sustenabil şi Noua agendă privind consumatorii 2020-2025 şi se vor stabili liniile de lucru pentru creşterea participării consumatorilor la tranziţia verde.

La rândul lor, miniştrii pentru Piaţa internă şi Industrie vor discuta despre Autonomia Strategică Deschisă, o oportunitate pentru dezvoltarea industrială şi impulsionarea pieţei interne, notează Agerpres.

Reuniunile oficiale ale Consiliului sunt organizate de Consiliul UE şi sunt prezidate de Preşedinţia Consiliului. Cu toate acestea, fiecare preşedinţie organizează şi reuniuni informale ale miniştrilor pentru a purta discuţii privind iniţiative legate de un anumit subiect sau de o anumită formaţiune a Consiliului. Reuniunea de la Bilbao este organizată de Spania, care deţine preşedinţia rotativă a Consiliului.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL