Skip to content
Politică

Stefan Stoica rămâne fără mandatul de deputat

Ștefan Stoica a rămas fără mandatul de deputat, după ce a fost declarat incompatibil de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Deputatul PDL Ștefan Bucur Stoica a susținut, luni, în plenul Camerei Deputaților, că nu a fost în situația de incompatibilitate pe perioada mandatului său în Parlament și a cerut ca dosarul său să fie retrimis la Comisia juridică pentru un raport.

„Nu am fost ca deputat în situația de incompatibilitate. ANI face referire la o situație anterioară mandatului de deputat, când îndeplineam funcția de consilier județean cu calitatea de director al unei direcții regionale de drumuri și poduri. Solicitarea de a introduce acest punct pe ordinea de zi nu are niciun temei, pentru că Comisia juridică nu a exprimat un raport în acest sens. Sunt niște opinii și dânșii, la un moment dat, sugerează că textul de lege ar trebui modificat iar în Regulamentul Camerei și în Statutul parlamentarului se prevede clar că în cazul incompatibilității, dacă veți lua această decizie de încetare a mandatului, va trebui hotărâre de vot cu bile. Vreau să solicit ca acest punct să treacă din nou la Comisia juridică pentru a da un punct de vedere clar pe această speță”, a mai declarat Stoica.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *