Skip to content
Politică

Primarul interimar al Capitalei aruncă săgeți în Dan Mihalache pentru a-l apăra pe Oprea

Primarul interimar al Capitalei aruncă săgeți în Dan Mihalache pentru a-l apăra pe Oprea

Prezent, luni seară în emisiunea „Deschide lumea” de la postul Realitatea TV, primarul interimar al Capitalei și membru al UNPR, Ștefănel Marin Dan, a oferit o serie de opinii personale referitoare la accidentul mortal al politistului care făcea din coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea. Marin a vorbit inclusiv despre problema gropii de pe strada Stirbei Voda, groapa unde se desfasurau reparatii la o conducta de gaze, care a cauzat nefericitul incident, laolaltă cu alți factori:

„In primul rand, in calitate de administrator al orasului si de crestin vreau sa-mi exprim sincere condoleante familiei in primul rand. Aici e vorba de pierderea unei vieti omenesti mai ales ca acel domn se afla in misiune. Este un lucru pentru multi dintre noi regretabil. Nu cred ca prin niste cuvinte putem sa acoperim durerea familiei. N-as vrea sa fiu subiectiv, vreau sa vorbesc din punct de vedere tehnic, al primarului general. O sa va fac un scurt istoric. In data de 15 octombrie, firm a Distrigaz a constat ca pe bd. Stirbei Voda au existat scurgeri de gaze. In data de 16 octombrie, printr-o firma care este agreata de PMB avand autorizatie sa intervina asupra carosabilului au contractat aceasta firma sa intervina. In 16 octombrie, dansii au inceput efectiv lucrarile in zona respectiva. Avizul de interventie tine pentru 48 de ore. Pe data de 18, dansii au constatat ca nu au remediat lucrarea. Inteleg de la ambele firme si de la Distrigaz si de la firma respetciva, a fost o lucrare care a necesitat o mai mare (…) In acest moment, avand in  vedere ca exista o ancheta deschisa la Tribunalul Bucuresti, eu sunt convins ca domnii procurori obtin toate aceste informatii de la fata locrului. Pe data de 18, ei trebuiau sa inchida lucrarea dupa primul aviz. Legea le permite sa mai obtina un ultim aviz tot de 48 de ore in conditiile in care nu si-au terminat lucrarea. (…)  Lucrarea urma sa se termine in jurul de 21 octombrie. In data de 21, la ora 9 seara si-aau terminat interventia. In momentul in care obtin avizul de la PMB au obligatia sa instiiinteze brigada rutiera a Politiei Capitalei astfel incat sa li se spuna ce semne…”

Edilul interimar a vorbit si despre recenta declaratie de presă a președintelui Klaus Iohannis in care a cerut in mod public demisia premierului Oprea. Stefănel Marin Dan a sărit în apărarea vicepremierului Oprea spunând că mai degraba se poate discuta despre comunicare defectuoasă în spațiul public în cazul consilierului Dan Mihalache, decât în cea a ministrului de interne:

„Vorbim despre o declaratie politica a dl presedinte Klaus Iohahnnis. Cred ca dumnealui se referea probabi la urmatorul aspect. Din cate cunoastem cu totii dl vicepriministru a comunicat imediat dupa producerea accidentului, cu dl secretar de stat Arafat, cerandu-i sa intervina. Ambulanta a si intervenit in 3 minute si jumatate. (…) Cred ca o gestionare a situatiei imediat dupa producerea accidentului nu poate fi pusa in prim plan si in baza acestei gestionari sa ceri demisia unui ministru in speta. Probabil ca domnul presedinte Iohannis se referea la modalitatea de comnunicare in spatiul public. Din cate il cunosc eu pe dl Gabriel Oprea, nu este un om care sa faca afirmatii personale decat cele bazate pe rezultatele care vin de la institutii. Asteapta si dumnealui finalizarea anchetei  care se afla in desfasurare. Daca imi permiti sa fac o comparatie intre imaginea consilierului Mihalache, ca imagine publica, ca modalitate de comunicare in spatiul public, dormind pe un fotoliu (…) si cea a vicepremierului Gabriel Oprea care intre altele se ocupa si gestioneaza foarte bine criza imigrantilor, permiteti sa va spun ca imaginea consilierului dlui presedinte din punctul meu de vedere e mai proasta.”, a conchis edilul interimar al Bucurestiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *