Skip to content
Politică

Primarul interimar al Capitalei, iese la lumină. Cum vrea să gospodărească bugetul PMB

Primarul interimar al Capitalei, iese la lumină. Cum vrea să gospodărească bugetul PMB

Ștefănel Marin Dan, primarul care îl înlocuiește pe edilul suspendat Sorin Oprescu, a explicat într-o emisiune de la Realitatea TV de luni seară, cum se cheltuiește bugetul capitalei, punctând problemele de trafic din București și modul în care va rezolva Municipalitatea chestiunea căldurii la iarnă.

Referitor la chestiuni legate de infrastructură, precum sistemul de management al traficului care a inregistrat un blocaj, Stefanel Marin Dan a spus: „O sa scot si un vinovat (…) un sistem. Sistemul de management al traficului din totalul de 434 de intersectii semaforizate el se ocupa de 124 de intersectii semaforizate, in special intersectiile mai. Sistemul de management trafic nu mai este functional din luna iunie, anul trecut datorita deteriorarii fibrei optice pe carosabil. ”

Edilul a oferit și o serie de detalii tehnice despre această situație explicând încurcăturile contractuale: „Directia din PMB care a raspuns de contractul cu firma UTI, in special Administratia Strazilor, a incheiat cu firma respectiva n contract la finele anului 2014. Suma este in valoare de 71 milioane de lei cu tot cu TVA, fonduri din bugetul propriu, aproximativ 18 milioane de euro, nu sunt fonduri europene, sunt din bugetul Capitalei. (…) Doamna Alina Roman (directoarea Administratiei Strazilor)  a demisionat. (…) Eu am vrut sa facem lucrurile sa functioneze (…). Au mai fost directori si vor mai fi directori care vor pleca in urma discutiilor. E un lucru bun in masura in care asteptam cu totii. Uitandu-ma pe contract si pe acordul cadru si pe contractele subsecvente am observat niste cifre care sareau cu mult peste bunul simt. (…) Se va rezolva tot ceea ce inseamna management al traficului. Problema a constat in rezolvarea a tot ceea ce inseamna fibra optica. (…) Colaborez foarte bine cu toate institutiile statului si in ceea ce priveste renegocierea sumelor din contractul cadru, am cazut de acord ca aceste sume se pot renegocia. Eu cred in acest termen de bun simt. (…) Noi trebuie sa ne incadram in acea suma, trebuie doar sa ne corelam. (…)Sunt un om practic si imi place sa raspund punctual la intrebari. Managamentul de trafic, corelarea semafoarelor (…)va fi complet functional la sfrasitul acestei saptamani.”, a asigurat Marin.

Edilul interimar a vorbt și despre problemele RADET si caldura care lipseste bucurestenilor, precum si dacă se vor acorda subventii pentru caldură în acest an: „Situatia RADETului ca si situatia ELCEN-ului, este una destul de critica. Datoriile RADET-ului catre ELCEN s-au rostogolit pana in mom in care ELCEN-ul s-a decis sa blocheze contul RADET. Vreau sa multumesc bucurestenilor, avem o incasare de peste 90%. … In acest mom vom adopta impreuna cu CGMB o solutie de avarie. Iarna 2015-2016 este una din putinele ierni in care guvernul nu va mai ajuta prin subventii.”, a atenționat primarul.

Daca PMB va putea suplini diferenta de bani: „In acest moment pe exercitiul bugetar, nu. Bugetul revizionat a fost la aproape un milion de euro. Din start, rectificam pe minus nu putem suplimenta aceasta diferenta intre ceea ce a solicitat RADET. (…) In urma exercitiului rectificarii bugetare pe care il supunem in sedinta de joi (…). Bucurestenii vor avea caldura in case.Va trebui sa apelam la un credit de Trezorerie astfel incat sa acoperim mica parte din datoriile pe care le are RADET la ELCEN.”. Creditul va fi acordat doar cu acordul CGMB, a punctat Ștefănel Marin Dan.

„Nu mai avem răbadare iar din punctul meu de vedere cine nu mai lucreaza in litera legii din angajatii Primariei sunt liberi sa plece acasă.”, a avertizat edilul interimar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *