Skip to content
Politică

Ștefănel Marin îi cântă prohodul lui Firea: Nu va mai câștiga un mandat de primar! EXCLUSIV

observator.tv

Ex-primarul general interimar al Bucureștilor, Ștefănel Marin, a făcut o scurtă radiografie a activității edilului Gabriela Firea, la 20 de luni de mandat administrativ.

Fostul primar UNPR al Capitalei (în prezent consilier local PMP la Sectorul 4) a argumentat că, Bucureștiul arată la fel ca înainte de alegerile din 2016:

”Dacă ar fi să ne raportăm la perioada de la alegerile din 2016, Bucureștiul arată la fel ca înainte de acest episod, cam 2015-2014 ș.a.m.d. Lucrări mari de infrastructură, din păcate, nu s-au mai realizat de foarte mult timp. Tot din păcate, nu s-au continuat marile proiecte ale capitalei, în sensul închiderii inelului median, și anume tot ceea ce înseamnă lucrări de străpungere, nu s-a finalizat sub nicio formă proiectul de lărgire a ceea ce se numește Prelungirea Ghencea, sunt proiecte care trenează de foarte mulți ani de zile în Primăria Capitalei. Din punct de vedere al lucrărilor de sistematizare a traficului, nu s-a rezolvat, încă, problema corelării semafoarelor. În fapt, din cele 450 de intersecții pe care le avem semaforizate în București, la ora actuală, din câte cunosc eu- și situația nu cred că s-a schimbat din 2015 până în prezent, nu există o corelare a tuturor semafoarelor, și aici avem o mare problemă”, ne-a declarat acesta.

În continuare, Ștefănel Marin a susținut că măsura anunțată de edilul Capitalei Gabriela Firea, potrivit căreia se va introduce o taxă specială pentru mașinile care sunt non-EURO, EURO 1, EURO 2, EURO 3 și EURO 4 în centrul Bucureștiului, ”nu va face altceva decât să aducă niște bani la buget”.

”Am auzit o măsură, din punctul meu de vedere, bună, dar ea trebuie corelată și cu alte măsuri, și anume: introducerea unei taxe speciale pentru mașinile care sunt non-EURO, EURO 1, EURO 2, EURO 3 și EURO 4 în centrul Bucureștiului. Măsura aceasta nu va face altceva decât să aducă niște bani la buget, traficul va fi în continuare aglomerat, până când nu vom continua la finalizarea marilor lucrări. Avem Șoseaua Tudor Vladimirescu, care ar trebui să lege Bulevardul Berzei-Uranus, străpungerea ar trebui să fie făcută exact în locul în care se construiește acum Catedrala Mântuirii Neamului și Parlament. Lucru care nu s-a făcut. Asta aglomerează zona 13 Septembrie. Proiectele acestea exist, și vă spun că există, pentru că le-am văzut cu ochii mei, ele sunt”, a susținut Ștefănel Marin.

Nu în ultimul rând,  fostul primar general Ștefănel Marin a ținut să sublinieze că actualul edil al Capitalei nu va mai câștiga încă un mandat, având în vedere măsurile realize până acum.

Evident că nu va mai câștiga un mandat de primar al Capitalei și nu mi-aș mai dori să câștige un nou mandat. Măcar dacă aș fi văzut schimbări ca și inițiativă legislativă, dacă nu ca și pratică legislativă, dar nu văd niciun fel de schimbare. În momentul de față, pur și simplu toate administrațiile, inclusiv cea a doamnei Firea, se încurcă în fățișul legislativ. Dacă ei, care au puterea la ora actuală pe toate planurile, nu sunt în stare să își modifice legislația, sunt convins că asta dă dovadă de o incapacitate totală în ceea ce privește guvernarea, atât pe plan local, cât și pe plan național, a conchis acesta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *