Skip to content
Politică

Ștefănel Marin o desființează pe Firea: Nu ne tragem de șireturi cu Președintele Republicii! EXCLUSIV

recentnews.ro

Vicepreședintele PMP Ștefănel Marin – fost primar general interimar din partea UNPR – o desființează pe Gabriela Firea (actualul edil PSD al Capitalei) în ceea ce privește mai multe probleme cu care se confruntă orașul.

Într-o scrisoare deschisă adresată Gabrielei Firea vineri, în exclusivitate prin intermediul PSnews.ro, ex-primarul o pune la zid pe vicepreședinta PSD după ce aceasta îi răspunsese tăios zilele trecute șefului statului, Klaus Iohannis, după ce acesta se plânsese de starea traficului din București.

„Să înţeleg că se doreşte un schimb de job-uri? Domnul preşedinte şi-ar dori un schimb de job-uri: să vină la Primărie, iar eu la Preşedinţie?” comentase luni seară Gabriela Firea.

Totodată, Marin (actualmente consilier local la Sectorul 4) amintește că Firea ignoră nu doar chestiunea traficului rutier, ci și alte probleme cronice, precum RADET-ELCEN, starea spitalelor din oraș, lipsa unui incinerator municipal etc.

Redăm textul integral semnat de către Ștefănel Marin:

„Scrisoare deschisă adresată întâiului locuitor al Bucureștiului

Legat de declarația doamnei Primar prin care adresează o întrebare (sper retorică) – având un aspect hilar – domnului Președinte Klaus Iohannis în ceea ce privește schimbul de funcții, cred că mai degrabă ar trebui să se adreseze oricărui conducător auto din București și să propună un schimb de roluri: dânsa în locul oricăruia dintre cei care ne lovim de traficul infernal. Poate așa va înțelege mesajul transmis de Președinte atunci când acesta a constatat, fără girofar, că traficul este de coșmar.

La prima vedere, edilul-șef chiar pare interesat de problemele «macro» ale Capitalei, de chestiunile grave îngropate în timp (vezi problema RADET-ELCEN, lipsa incineratorului municipal, lipsa legislației care să ofere pârghii rapide și soluții necondiționate diverselor entități centralizate ș.a.m.d.). Însă doamna Primar nu este ajutată în această declarație de nicio acțiune pe care a întreprins-o pentru a rezolva problemele curente care pot fi soluționate neapelând la «mila» Guvernului, nelăsând problema către alții, neacuzând opoziția că nu o lasă să își pună în practică proiectele.

Scenariul pe care cred eu că-l urmărește doamna este acela de a se victimiza în rândul alegătorilor și mai ales al membrilor de partid, pozând în persoană care «vrea să facă», dar nu este lăsată, care vrea să salveze Bucureștiul de «oamenii răi» care se ocupă de critici la adresa domniei sale, de oricine care nu este de acord cu modul dumneaei de gândire și acțiune. Vorbim aici de pasarea responsabilității sau de grijă (doar!) pentru imaginea proprie?

Nu mi-aș fi pus această întrebare dacă vedeam rezolvate lucrurile elementare, cele care pot fi rezolvate în termen foarte scurt. Cred că doamna Primar a căzut într-o capcană întinsă chiar de persoane apropiate dânsei, crezând că restructurarea Primăriei, înființarea de societăți și stoparea marilor proiecte ale Capitalei (sau blocarea lor) pe motiv că nu avem legislație adecvată o vor poziționa pe un val de creștere în sondaje, ținta fiind locația din Cotroceni.

Nu, doamnă, nu se intră cu bocancii nici în Primărie, nici în investițiile aflate în stadiu de proiect, nici în administrația guvernamentală și nici nu ne tragem de șireturi cu Președintele Republicii! Dacă ați fi reușit în cei 2 ani de mandat să demonstrați că aveți măcar idei (nu,nu din alea legate de concerte, de ouă imense «plantate» în intersecții în perioada Paștelui), dacă ați lucra la ceva concret pentru bucureșteni în afara imaginii dumneavoastră, dacă «revoluția traficului» ar fi însemnat o îmbunătățire minoră (măcar) pentru bucureșteni, atunci da: ar fi mers un astfel de discurs populist.

Da, doamnă, știu: suntem toți răi și incompetenți, suntem critici la adresa dumneavoastră când ar trebui să vă lăudăm activitatea, să încurajăm marile dumneavoastră proiecte, să vă dorim ca următorii 2 ani să îi continuați exact ca pe primii doi.

Nu fac aceste declarații pentru a câștiga vreun capital de imagine și nici pentru vreunul electoral. Le fac pentru că, aidoma majorității locuitorilor acestui oraș, îmi doresc o viață mai bună a urbei, a bucureștenilor, un oraș care să își găsească rezolvarea problemelor, și nu pasarea lor între tot felul de instituții. Conduse tot de… voi!

Sunt convins (și aici nu sunt răutăcios) că poate și domnia voastră vrea o ieșire din letargia cu care este condusă acum Capitala, dar nu se vede nimic în activitatea dumneavoastră care să ne arate asta. Nicio campanie de imagine impecabilă, nicio deviere a problemelor curente ale orașului către subiecte fade nu vor putea umple golul care acum există în administrația centrală a Bucureștiului. Iar pe cei care vă șoptesc la ureche că «totul merge bine», că stați extraordinar de bine în sondaje și în parasondajele firmelor «de casă» ar trebui să îi dați afară, doamnă! Vă și mint, și ne fac și nouă rău, celor care vedem realitatea!

Luați aceste câteva rânduri ca atare și încercați să ieșiți din globul de cristal pe care unii l-au construit în jurul dumneavoastră, întrucât noi, pământenii, dorim acțiuni concrete, vizibile, care să ne îmbunătățească viața, și nu doar campanii de imagine care – veți vedea – nu vă vor aduce nimic bun.

În două cuvinte: sunteți din păcate mult mai concentrată pe propria imagine în detrimentul imaginii Bucureștiului.

Ați preluat în 2016 o Primărie grea, cu niște proiecte de infrastructură care trebuiau continuate (străpungerea Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu, străpungerea Splaiul Independenței-Ciurel-A1, lărgirea Prelungirii Ghencea, finalizarea Spitalelor Gomoiu și Foișor etc), dar din păcate ați «acoperit» aceste lucrări cu declarații în genul preluării Metroului de către Municipalitate, preluării Centurii Bucureștiului și, mai nou, construirea de linii de tramvai suspendate (ce ironie!). Puneți în balanță nerealizările cu promisiunile și veți vedea că nu e bine, doamnă Primar! Orașul se dezvoltă prin proiecte și lucrări, nu prin declarații politicianiste!

Și, ca să nu va rețin prea mult din activitate, voi încheia aici aceste rânduri cu speranța că veți înțelege scopul pentru care am descris în câteva cuvinte doleanța unui locuitor al Bucureștiului: apucați-vă de treabă și lăsăți campaniile de imagine!”

1 comentariu la “Ștefănel Marin o desființează pe Firea: Nu ne tragem de șireturi cu Președintele Republicii! EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *