Skip to content
Societate

Stelian Ion, propunerea pentru Justiţie: DNA trebuie întărit ca să repornească motoarele pentru a lupta cu marea corupţie, nu cu faptele mărunte

Inquam Photos / George Calin

Stelian Ion, propunerea pentru Ministerul Justiţiei în Guvernul Cîţu, a subliniat, în cadrul audierilor, că o prioritate a sa este întărirea DNA pentru a reporni lupta împotriva marilor corupţi. De asemenea, USR-istul a punctat că va susţine desfiinţarea Secţiei Speciale de Investigare. Stelian a primit aviz pozitiv, după ce 41 de aleşi au votat „pentru” şi 26 „împotrivă”

„Justiţia trebuie să fie în slujba cetăţeanului, nu invers. obiectivele pe termen scurt: întărirea luptei împotriva corupţiei. E nevoie de o nouă strategie naţională. Strategia de acum e depăşită. DNA nu trebuie desfiinţat, ci întărit logistic, al resurselor umane, întărit să repornească motoarele ca să se lupte cu marea corupţie, nu cu faptele mărunte”, a declarat Stelian Ion la audieri.

„Nu am venit cu nicio surpriză. Am venit cu ideile pe care le-am promovat inclusiv în campania electorală”, a subliniat Stelian Ion.

De asemenea, propunerea pentru Justiţie a punctat faptul că îşi menţine ideea de desfiinţare a Secţiei Speciale. „Una din primele măsuri e desfiinţarea SIIJ. S-a discutat mult, au fost opinii pro şi contra. În cadrul Secţiei s-a ajuns la un fel de imunitate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *